Crăciun 2023: Cât îi costă pe români coșul de cumpărături cu alimentele de bază, comparativ cu anul trecut

Crăciun 2023: Cât îi costă pe români coșul de cumpărături cu alimentele de bază, comparativ cu anul trecut
Foto: Pixabay

În doar trei săptămâni vor începe sărbătorile de iarnă, iar românii se pregătesc de cumpărături. Stabilirea unui buget este dificilă din cauza creșterii semnificative a prețurilor față de anul 2023.

Cât s-au scumpit alimentele de bază

Prin urmare, cetățenii români vor fi obligați să aloce o sumă mai mare de bani pentru achiziționarea unui coș de cumpărături ce cuprinde produsele alimentare de bază.

Prețurile alimentelor au înregistrat o creștere medie de 20% față de nivelul din 2022, iar produsele tradiționale s-au scumpit cu aproximativ 30%. Carnea de porc a înregistrat deja o majorare de 15%, fiind un produs prezent în majoritatea coșurilor de cumpărături.

Cât costă un coș de cumpărături pentru Crăciun

O familie cu doi copii are nevoie de cel puțin 500 de lei pentru a acoperi toate cheltuielile pentru masa de Crăciun, inclusiv produsele din carne de porc și ingredientele pentru alte preparate și deserturi, scrie Spynews.ro.

Persoanele care doresc să se bucure de preparate exotice sau fructe de mare vor avea nevoie de un buget suplimentar de cel puțin 200-300 lei. Mulți români își fac deja cumpărăturile de Crăciun, anticipând o posibilă creștere a prețurilor la alimente în luna decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)