COVID-party, o nouă metodă de a dobândi certificatul verde prin infectarea cu SARS-CoV-2 în mod intenționat. Specialiștii atrag atenția asupra pericolelor

COVID-party, o nouă metodă de a dobândi certificatul verde prin infectarea cu SARS-CoV-2 în mod intenționat. Specialiștii atrag atenția asupra pericolelor
Sursa foto: Freepik

COVID-party sau mai exact petrecerile susținute și organizate de antivacciniști, pentru infectarea în mod intenționat cu SARS-CoV-2 sunt o metodă de a dobândi certificatul verde din ce în ce mai întâlnită în Vest. Medicii atrag atenția asupra faptului că oamenii se expun în fața unui pericol uriaș.

Persoanele are nu doresc să se vaccineze, dar care doresc să primească certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă în mai multe state, au găsit o modalitatea extrem de periculoasă prin care să-l dobândească, dar prin care să și „fenteze” imunizarea prin serul anti-COVID.

COVID-party sau cea mai periculoasă modalitate de a obține certificatul verde

Vaccinarea la chiuvetă pare deja un tehnică de domeniul trecutului și pălește în fața noii „soluții” la care au ajuns să apeleze antivacciniștii. În Vest, au început să se organizeze petreceri, la care participă persoanele nevaccinate.

Evenimentele se țin cu scopul infectării cu SARS-CoV-2, ca mai apoi oamenii să poată intra în posesia certificatului verde pentru imunizarea prin trecerea prin boală. Metoda le pune sănătatea în pericol și este extrem de periculoasă, având în vedere că oamenii pot dezvolta forme grave ale bolii, iar mai apoi pot ajunge în ATI sau chiar deceda în urma infectării.

Din ce în ce mai multe persoane ajung la spital după petrecerile pentru COVID-19

Pe lângă pericol, legalitatea acestora este pusă mult sub semnul întrebării, având în vedere că metoda încurajează zădărnicirea privind combaterea răspândirii bolilor.

Curentul acestor petreceri, în care persoane sănătoase se întâlnesc cu persoane infectate care să le „îmbolnăvească” de COVID-19 a început inițial în Austria, apoi s-a extins în Italia, iar ulterior a ajuns chiar și peste Ocean, în Canada.

Recent, în Austria, mai mulți cetățeni, printre care și copii au ajuns la spital, cu probleme grave de sănătate, după ce au participat la o astfel de petrecere. Totodată, un bărbat de peste 50 de ani a decedat.

Potrivit Adevărul, persoanele ar fi fost antivacciniști și ar fi încercat această metodă pentru a putea dobândii certificatul verde pentru COVID-19, obligatoriu la locul de muncă. Certificatul se eliberează în două circumstanțe: fie pentru vaccinarea anti-COVID cu unul dintre serurile agreate la nivel european, fie pentru imunizarea prin îmbolnăvire.

Tot în Austria, aceste petreceri au loc, de cele mai multe ori, în zonele exterioare ale barurilor, acolo unde accesul se poate realiza și fără certificatul verde.

Medicii, semnal de alarmă cu privire la pericolul în fața căruia se expun acești oameni

Încă de a începutul pandemiei s-a tot vehiculat o informaţie greşită referitoare la modelul suedez şi la imunitatea de turmă, ceva de genul ne îmbolnăvim, trecem prin boală şi ce bine că scăpăm. Lucru care este complet greşit din mai multe considerente.

În primul rând, şi cel mai important, este că ne putem pune viaţa în pericol, pentru că sunt mai multe persoane decât am crede care se încadrează la capitolul vulnerabili, şi nu doar cei în vârstă sau ce cu boli cronice. În al doilea rând, această protecţie, dacă e fără vaccinare, se va obţine într-o măsură destul de mică. Şi atunci, nu vom ajunge fără pierderi mari de vieţi omeneşti la acea protecţie la nivelul populaţiei”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu, pentru sursa citată mai sus.

„Un pistol cu cinci gloanțe pe un tambur de 6”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune că este total amoral faptul că oamenii încearcă să forțeze natura și nu o lasă își urmeze singură cursul. Mai mult decât atât, strategie reprezintă un real pericol în societate, iar Diaconu o compară cu un pistol cu cinci gloanțe pe un tambur de 6.

„Adică să laşi îngerul să treacă prin cetate. Aşa cum a spus şi ministrul german al Sănătăţii, la sfârşitul iernii germanii vor fi fie vaccinaţi, fie vindecaţi, fie morţi. Asta înseamnă sub o formă sau alta să laşi natura să-şi urmeze cursul.

Să te uiţi practic la cum îşi face loc virusul în viaţa unei comunităţi, cum unii dobândesc imunitate, iar alţii mor. Să joci genul acesta de ruletă rusească şi care nu are doar un glonţ pe tambur, ci 5 gloanţe pe un tambur de 6, este o chestiune ineptă care dovedeşte că în psihologia oamenilor funcţionează uneori o iraţionalitate care este descurajantă”, a explicat Gabriel Diaconu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său