COVID-19: Un pompier din cadrul ISU Dobrogea a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

COVID-19: Un pompier din cadrul ISU Dobrogea a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus
Foto: Pixabay

Printre ultimele victime cauzate de pandemia de COVID-19 în România, anunțate de Grupul de Comunicare Strategică se află și un pompier constanțean, în vârstă de 48 de ani.

Moartea acestuia a fost prezentată în comunicatul GCS drept „Decesul 416 – Bărbat, 48 ani din județul Constanța. Internat în INBI Balș – ATI în data de 17.04.2020, prin transfer din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Rezultat pozitiv pe data de 13.04.2020. Decedat pe data de 17.04.2020. Comorbidități: Obezitate”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Pompierul a fost internat pe 12 aprilie la Spitalul din Medgidia iar o zi mai târziu a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. A fost ulterior transferat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti având în vedere că starea de sănătate s-a înrăutăţit.

După acest deces, toţi colegii care au intrat în contact cu el sunt în izolare la domiciliu şi sunt onitorizaţi medical.

Pe de altă parte, rudele popmpierului decedat susțincă după cea fost diagnosticat cu noul coronavirus, niciun membru al familiei nu a fost testat.

Reprezentanții DSP Ialomița, județul în care locuiește familia pompierului, spun că cei șase membrii ai familiei vor fi testați duminică, potrivit presei locale.

Bărbatul din Constanţa, în vârstă de doar 48 de ani, lucra ca pompier SMURD încă din anul 2007 şi a fost recompensat de mai multe ori pentru faptele sale de conducerea ISU Dobrogea.

La aflarea acestei tragedii, colegii pompierului din cadrul ISU Dobrocea au transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Un camarad pompier a fost ales de Dumnezeu să se alăture armatei îngerilor. În această dimineață, un eveniment tragic a umplut de durere sufletele pompierilor contănțenii, care au pierdut un camarad de nadejde, om deosebit și un profesionist desăvârșit.

Cu profundă tristețe, anunțăm încetarea din viață, în această dimineață, a plt.adj. Viorel Dimboi, la numai 49 de ani.

Încadrat la Detașamentului de Pompieri Cernavodă / ISU Constanta , camaradul nostru a pierdut lupta în linia întâi, cu perfidul virus SARS-CoV-2. În cariera sa, Viorel a participat la numeroase intervenţii alături de colegii săi, fiind permanent la datorie în nobila misiune pe care o au pompierii.

Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Cerurilor, suflet eroule, iar familiei greu încercate să îi dea alinare. Noi, camarazii tăi îți plângem plecarea prematură și atât de neașteptată din mijlocul nostru și sperăm ca, de acum înainte, să ți se întoarcă tot binele pe care l-ai făcut aici, în scurta ta viață pe pământ. Ai fost și vei rămâne eroul nostru și al tuturor celor care au beneficiat de ajutorul tău! Drum bun, #Viorel, drum bun, camarade!”, au transmis colegii pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`