COVID-19: Un articol tradus în peste 20 de limbi explică de ce guvernele trebuie să acționeze rapid cu cele mai dure măsuri de distanțare socială

COVID-19: Un articol tradus în peste 20 de limbi explică de ce guvernele trebuie să acționeze rapid cu cele mai dure măsuri de distanțare socială

Un articol cu peste 40 de milioane de vizualizări tradus în peste 20 de limbi atrage atenția asupra faptului că guvernele trebuie să acționeze cu cele mai dure măsuri de distanțare socială pe termen scurt, la începutul epidemiei de coronavirus și să nu le aplice treptat, puțin, câte puțin, pe termen lung, așa cum pare că au acționat statele occidentale dezvoltate.

Studiul publicat de portalul medium.com ajunge la concluzia că măsurile puternice de stopare a răspândirii infecției cu noul coronavirus adoptate astăzi și care ar trebui să dureze doar câteva săptămâni, nu ar conduce la existența unui vârf mare al infecțiilor iar criza poate fi depășită cu un cost rezonabil pentru societate, salvând milioane de vieți pe parcurs. Dacă nu sunt luate aceste măsuri, zeci de milioane de persoane vor fi infectate, multe vor muri, împreună cu alte persoane care necesită terapie intensivă și care nu mai pot primi îngrijirea necesară, deoarece sistemul de asistență medicală s-ar prăbuși.

Într-o singură săptămână, țările din întreaga lume au plecat de la premiza că: „Această criză legată de coronavirus nu înseamnă mare lucru” pentru a ajunge la declararea stării de urgență. Cu toate acestea, multe țări nu fac încă prea multe pentru stoparea pandemiei.

Unele țări, cum ar fi Franța, Spania sau Filipineau luat măsuri dure care au determinat blocaje greu de suportat pentru populație. Alte state, precum SUA, Marea Britanie, Elveția sau Olanda, au întârziat, aventurându-se ezitant în măsuri de distanțare socială.

O comparație între cazurile infecțiilor de coronavirus în întreaga lume, în afara Chinei este sugestivă în acest sens. Dacă inițial, Coreea de Sud părea al doilea mare focar după China, în curând, în câteva săptămâni, cazurile din Italia, Iran dar și alte state europene au explodat. Spania, Germania, Franța și SUA au avut inițial mai multe cazuri decât Italia când a fost dispusă măsura blocării. Alte 16 țări au astăzi mai multe cazuri decât Hubei când au intrat la rândul lor în blocare: Japonia, Malaezia, Canada, Portugalia, Australia, Cehia, Brazilia și Qatar au mai mult decât Hubei, dar sub 1.000 de cazuri. Elveția, Suedia, Norvegia, Austria, Belgia, Olanda și Danemarca au peste 1.000 de cazuri.

Articolul trece în revistă măsurile și strategiile pe care diferite state le-au luat în lupta cu noul coronavirus.

Într-o extremă, avem Spania și Franța. Aceasta este cronologia măsurilor pentru Spania: Joi, premierul a respins sugestiile conform cărora autoritățile spaniole subestimaseră amenințarea pentru sănătate. Vineri, au declarat stare de urgență. Sâmbătă, s-au luat măsuri: Oamenii nu pot pleca de acasă decât din motive urgente: pentru alimente, muncă, farmacie, spital, bancă sau companie de asigurări (justificare extremă), Interzicerea specifică de a scoate copiii la plimbare sau de a vedea prieteni sau membrii familiei (cu excepția îngrijirii persoanelor care au nevoie de ajutor, dar cu măsuri de igienă și distanță fizică) Toate barurile și restaurantele sunt închise. Toate evenimentele de divertisment sunt închise: sport, filme, muzee, sărbători municipale. Nuntile nu pot avea oaspeți. Funeraliile nu pot avea mai mult de câțiva de oameni. Tranzitul în masă rămâne deschis Luni, granițele au fost închise. Unii oameni văd acest lucru ca o listă excelentă de măsuri. Alții își pun mâinile în cap și plâng de disperare.

Cronologia măsurilor din Franța este similară, cu excepția cazului în care au luat mai mult timp pentru a le aplica și acum sunt mai agresive. De exemplu, chiria, impozitele și utilitățile sunt suspendate pentru întreprinderile mici.

Măsuri în SUA și Marea Britanie

SUA și Marea Britanie, precum țări caElveția sau Olanda, au întârziat implementarea măsurilor. Iată calendarul pentru SUA: Miercuri 3/11: interdicție de călătorie. Vineri: a declarat stare de urgență națională. Nu există măsuri de distanțare socială Luni: guvernul îndeamnă publicul să evite restaurantele sau barurile și să participe la evenimente cu mai mult de 10 persoane. Nici o măsură de distanțare socială nu este de fapt executorie. Este doar o sugestie. O mulțime de state și orașe iau inițiativa și impun măsuri mult mai stricte.

Marea Britanie a cunoscut un set similar de măsuri: multe recomandări, dar foarte puține mandate.

Aceste două grupuri de țări ilustrează cele două abordări extreme pentru combaterea coronavirusului: atenuarea și reprimarea.

Ce se întâmplă în cazul ipotetic în care nu este luată nicio măsură? Dacă nu facem nimic: toată lumea se infectează, sistemul de sănătate este copleșit, mortalitatea explodează și, în cazul SUA aproape 10 milioane de oameni mor. Dacă 75% dintre americani se infectează și 4% mor, asta înseamnă 10 milioane de decese, sau de aproximativ 25 de ori numărul de decese înregistrate de americani în al doilea război mondial.

Aceste numere arată doar persoanele care mor din cauza coronavirusului. Dar ce se întâmplă dacă tot sistemul de asistență medicală este prăbușit de coronavirus? Alții mor și de alte boli.

Coronavirusul neîngrădit înseamnă prăbușirea sistemului de sănătate și asta înseamnă moartea în masă.

Studiul face distincția între două strategii: atenuarea și suprimarea coronavirusului.

Strategia de atenuare

Atenuarea se întâmplă astfel: „Este imposibil să preveniți coronavirusul, așa că haideți să amânăm punctul culminant al crizei și să încercăm să reducem vârful infecțiilor. Să aplatizăm curba puțin pentru a fi mai ușor de gestionat pentru sistemul de sănătate. „

Cele mai dure măsuri de distanțare socială vizează: izolarea persoanelor infectate, carantinarea persoanelor care ar putea fi infectate și retragerea persoanelor în vârstă. Adică, actuala strategie de combatere a coronavirusului din Marea Britanie, deși deocamdată guvernul o sugerează, nu o impune.

Articolul subliniază că această strategie se dovedește în timp una greșită pentru că în timp va duce la copleșirea cu bună știință a sistemul de asistență medicală, stimulând rata de fatalitate de cel puțin 10 ori.”

Altfel spus: strategia de atenuare presupune nu numai milioane de decese pentru o țară precum SUA sau Marea Britanie. De asemenea, ea mmizează în mod greșit pe faptul că virusul nu va suporta mutații prea mult – ceea ce știm că face. Astfel că acest coronavirus ar putea deveni un fapt recurent al vieții, precum gripa, dar de multe ori mai mortal.

Strategia de atenuare nu încearcă să elimine epidemia, ci doar să aplatizeze curba un pic.

Strategia de suprimare

Strategia de suprimare încearcă să aplice măsuri grele pentru a pune rapid sub control epidemia.

Sunt luate cele mai grele măsuri acum. Guvernele impugn distanțare socială grea pe termen scurt

Apoi, eliberați măsurile, astfel încât oamenii să își poată recupera treptat libertățile și se poate relua ceva care se apropie de viața socială și economică normală.

Cum arată asta?

În conformitate cu o strategie de suprimare, după ce se face primul val, numărul morților este în mii și nu în milioane.

De ce? Pentru că nu doar reduce creșterea exponențială a cazurilor, dar și rata mortalității este mai mică, deoarece sistemul de asistență medicală nu este complet copleșit.

Cu o suprimare eficientă, numărul cazurilor adevărate s-ar deteriora peste noapte, așa cum am văzut în Hubei săptămâna trecută.

Începând de astăzi, există 0 cazuri noi zilnice de coronavirus în întreaga regiune Hubei de 60 de milioane.

Diagnosticul va continua să treacă câteva săptămâni, dar apoi vor începe să coboare. Cu mai puține cazuri, rata mortalității începe să scadă și ea. Iar daunele colaterale sunt de asemenea reduse: mai puține persoane ar muri din cauze noului coronavirus

Suprimarea ar conduce la:

Mai puține cazuri totale de Coronavirus

Alinare imediată pentru sistemul de sănătate și pentru oamenii care îl conduc

Reducerea ratei mortalității

Reducerea daunelor colaterale

Posibilitatea ca lucrătorii din sănătate infectați, izolați și carantinați să se însănătoșească și să revină la muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`