ASSMB: 16 cadre medicale și trei angajați de la Spitalul Colentina au fost infectați cu COVID-19

ASSMB: 16 cadre medicale și trei angajați de la Spitalul Colentina au fost infectați cu COVID-19

Un număr de 16 cadre medicale și 3 angajați din cadrul Spitalului Clinic Colentina au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore, în urma aplicării unui număr de 300 de teste la nivelul personalului unității medicale informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Toate cele 19 persoane testate pozitiv sunt asimptomatice și sunt internate la Spitalul Clinic Colentina, cazurile fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, conform reglementărilor în vigoare.

În prezent, în cadrul Spitalului Clinic Colentina se desfășoară o anchetă epidemiologică, urmând ca procesul de testare a angajaților unității sanitare să continue și în perioada următoare.

Spitalul Clinic Colentina, aflat în prima linie a luptei pentru combaterea pandemiei, are alocat un număr de 445 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, din care 31 pentru Terapie Intensivă (ATI).

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, unitate medicală aflată de asemenea în prima linie a tratării pacienților COVID, numărul cazurilor de cadre medicale infectate cu noul coronavirus este în scădere accentuată, în prezent mai existând 34 de asemenea situații, toate persoanele fiind asimptomatice.

De asemenea, la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, aflat tot în coordonarea ASSMB, s-a înregistrat un caz de infectare în rândul personalului, fiind vorba de o infirmieră care a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2 și se află în prezent internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Bilanțul COVID-19 în rândul personalului medical din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă dimineață, că 1.031 de cadre medicale din România sunt infectate cucoronavirus, conform raportărilor primite din teritoriu de Institutul Național de Sănătate Publică.

Cu 462 de cazuri, Suceava este cel mai afectat județ al țării, în timp ce Capitala a confirmat și ea 149. Per total, potrivit celui mai recentbilanț– cel de sâmbătă, la nivel național 8.418de persoane au fost diagnosticate cuCOVID-19, dintre care 248 se află în secțiile de terapie intensivă din țară, în timp cenumărul deceselora urcat, sâmbătă, la 417.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`