COVID-19: Scenariul roşu, aprobat pentru o şcoală şi o grădiniţă din Capitală. Cursurile suspendate în București pentru câteva zile înainte și după alegeri

COVID-19: Scenariul roşu, aprobat pentru o şcoală şi o grădiniţă din Capitală. Cursurile suspendate în București pentru câteva zile înainte și după alegeri
Foto: Pixabay

Instituția Prefectului Municipiul București anunță că în urma ședinței de vineri a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a aprobat Scenariul Roșu de organizare și desfășurare a cursurilor în Liceul de Metrologie Traian Vuia și Grădinița 185.

Totodată, s-a aprobat Scenariul Galben de organizare și desfășurare a cursurilor în următoarele unități de învățământ din Municipiului București:

1. Gradinița GAN EDEN

2. Grădinița Prietenii mei

3. Grădinița ILLO

4. Școala gimnazială nr. 197

5. Școala gimnazială Adrian Păunescu

6. Școala gimnazială nr. 59

7. Școala gimnazială Constantin și Elena

8. Școala gimnazială Sf Andrei

Cursurile suspendate în București înainte și după alegeri

Totodată, ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare.

Cele trei scenarii de începere a anului școlar 2020 – 2021

Au fost luate în calcultrei scenarii – roșu, galben și verde – în funcție de situația epidemiologică, pentru începerea noului an școlar.

Potrivit primului scenariu de începere a școlii, cel verde, toți preșcolarii și toții elevii revin fizic la ore, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Scenariul al doilea, cel galbel, presupune un sistem hibrid de desfășurare a orelor. Vor reveni fizic la ore toți preșcolarii, elevii claselor primare și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În schimb, elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vor fi împărțiți: jumătate vor veni la școală, jumătate vor sta acasă și vor asista la lecții online. La una – două săptămâni, se va face rotația între cele două categorii.

În al treilea scenariu, cel roșu, toți preșcolarii și toți elevii iau parte la cursuri online.

Încă 12 unităţi de învăţământ din ţară au trecut, vineri, în scenariul roşu, arată situaţia centralizată de Ministerul Educaţiei. Astfel, conform datelor valabile vineri la prânz, sunt 12.953 de şcoli în scenariul verde, 4.391 în cel galben şi 312 în scenariul roşu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)