COVID-19: Restricții dure în Spania pentru sărbătorile de iarnă

COVID-19: Restricții dure în Spania pentru sărbătorile de iarnă

Guvernul de la Madrid anunță restricții dure de sărbători în încercarea de a stopa extinderea cazurilord e coronavirus în Spania. Reuniunile între membrii familiei vor fi restricționate, în timp ce deplasările dintr-o regiune în alta se vor putea desfășura doar în condiții speciale.

Restricțiile luate de Guvernul de la Madrid

Întâlnirile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane de Crăciun și de Revelion, a decis ministrul Sănătății Salvador Illa așa cum a anunțat într-o conferinţă de presă.

NU este singura restricție luată de autoritățile spaniole. Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţi esenţiale sau pentru a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare cu familia.

Restricţiile de circulație pe timp de noapte vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani. În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei, scrie AFP.

Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că „evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane” nu vor fi autorizate.

Recomandările OMS pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

Maria Van Kerkhove, oficialOMSpentru gestionarea pandemiei decoronavirus, a afirmat că „a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”.

„Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune ”, a insistat ea.

Cercetătoarea americană probabil că nu a avut în vedere doar Crăciunul, ci și Ziua Recunoștinței, sărbătoarea familială prin excelență în Statele Unite, care va fi sărbătorită joi. Specialiștii se tem de un nou vârf de infecție în țara deja cea mai afectată de Covid-19, cu aproape 260.000 de morți. PentruOMS, o sărbătoare prin videoconferință ar putea fi soluția, scrieLe Figaro.

Aceasta a mai spus că oamenii pot găsi modalități de a sărbători când totul se termină.

„Facem asta în familia mea și vom avea o petrecere de pomina când se va termina pandemia”, a spus Maria Van Kerkhove.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri