COVID-19: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se deplasează în judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov pentru a evalua situația din spitale

COVID-19: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se deplasează în judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov pentru a evalua situația din spitale
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,va efectua miercuri o vizită de lucru în mai multe județe afectate grav de pandemia de coronavirus. Acesta se va deplasa miercuri în judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov, pentru evalua situaţia din unităţile sanitare şi direcţiile de sănătate publică şi va purta discuţii cu personalul medical, în contextul evoluţiei epidemiologice.

Ministrul Sănătății va efectua mai multe vizite de lucru pentru a evalua situația sanitară

Nelu Tătaru se va afla la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate, care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, “Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, se va afla în jurul orelor 11,30 la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19”.

Jude’ul Cluj este unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că şcolile din Cluj-Napoca şi din alte două comune vor trece începând de joi, în scenariul 3 de funcţionare, cel care prevede cursuri exclusiv online deoarece rata incidenţei în aceste localităţi a trecut de 3 la mia de locuitori.

De asemenea, în cele trei localităţi masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice începând de joi, fiind închise restaurantele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

Creșterea cazurilor de coronavirus

Mircea Abrudean a afirmat, marţi, după şedinţa Comitetului Judeţean petnru Situaţii de Urgenţă, că au fost luate mai multe decizii având în vedere că în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti şi Tritenii de Jos rata incidenţei cazurilor de Covid-19 a depăşit 3 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 3.400 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național și 65 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore. Astfel, numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 186.254, cu precizarea că 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce bilanțul fatalităților a ajuns la 5.996.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI