Covid-19 ar putea sista activitatea la Camera Deputaților. Un număr de 11 angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus, anunță reprezentanții Camerei.
Reprezentanţii Camerei Deputaţilor au transmis că 11 angajaţi sunt, în prezent, infectaţi cu noul coronavirus. Potrivit acestora, la nivelul instituţiei au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor.
În afară de procedurile sanitare deja cunoscute, referitor la activitatea parlamentară au fost implementate proceduri de dezbatere şi vot la distanţă pentru desfăşurarea şedintelor comisiilor, a şedinţelor de plen, ale Biroului permanent.
„Camera Deputaţilor păstrează şi respectă, în continuare, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului Sars Cov-2, iar personalul de specialitate, tehnic şi administrativ asigură, în condiţii optime, procedurile necesare derulării activităţii legislative. La Camera Deputaţilor sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaţilor, toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare. Toate structurile instituţiei şi-au stabilit, încă din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomeraţiei, şi o mare parte dintre angajaţi au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu. Menţionăm faptul că la nivelul instituţiei au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor, respectiv măşti de protecţie la intrarea în instituţie, produse dezinfectante şi gel dezinfectant în birouri şi în spaţiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanţei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecţie a locurilor comune din clădire (lifturi, grupuri sanitare şi alte spaţii folosite în comun), nebulizare spaţii. Accesul în clădire se realizează prin trasee special marcate atât pentru acces, cât şi pentru ieşire”, arată un comunicat de presă al instituţiei.
Anunțul privind infectarea celor 11 angajați vine în ziua în care Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede confiscarea extinsă a averilor, după o condamnare definitivă şi o pedeapsă mai mare de 4 ani de închisoare.
„PNL a reuşit – în colaborare cu deputatul Ana Birchall – realizarea unui acord politic în Parlament pentru confiscarea extinsă a averilor. Amendamentele iniţiate şi susţinute de PNL sunt în concordanţa cu Directiva europeană şi prevăd confiscarea extinsă a averilor dobândite prin hoţie. Averile pot fi confiscate după condamnarea definitiva a celor care s-au îmbogăţit din banul public sau privat şi care au primit o pedeapsa mai mare de 4 ani de închisoare. Pedeapsa se aplica şi pentru condamnat şi pentru cei care au ascuns, pe numele lor, averea altora. Adoptarea legii înseamnă că România nu mai riscă procedura de infringement din partea UE, care ne putea costa milioane de euro”, a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă remis marţi News.ro.