COVID-19: Criza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii români

COVID-19: Criza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii români
sursa foto: Comisia Europeana

Situație gravă în plină pandemie de coronavirus, din cauza lipsei unor medicamente esențiale în tratarea cazurilor de COVID. Criza medicamentelor Remdesivir şi Tocilizumab, esenţiale pentru vindecarea acestor bolnavi, trezește îngrijorarea medicilor din România.

Ce se întâmplă cu medicamentele esențiale pentru coronavirus

Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, medicul Liliana Coldea, a precizat că aceasta este o criză la nivel mondial, mai ales în ceea ce privește Tocilizumab.

„Dotarea spitalului cu Remdesivir şi Tocilizumab – sunt medicamente care sunt absolut esenţiale. De Remdesivir am făcut rost, dar se pune problema de Tocilizumab, este o criză nu la nivel naţional, ci mondial. Deci este o problemă cu Tocilizumabul. Este un medicament care este absolut esenţial în tratamentul formelor severe, atunci când este acea furtună citochinică şi, dacă nu se administrează, pierdem pacientul. Este o criză. Am vorbit la minister şi ni s-a promis că o să ne trimită”, a explicat medicul Liliana Coldea, potrivit Agerpres.

Medicii sunt îngrijoraţi acum că stocurile nu vor fi suficiente.

Criză a medicamentelor pentru COVID-19

Încă de acum câteva săptămâni, Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat că stocurile de Remdesivir sunt pe terminate și că Tocilizumab, un anticorp monolonal, nu va mai putea fi achiziționat cu ușurință:

“Mai avem încă, dar suntem pe terminate cu Remdesivirul și deocamdată nu mai putem achiziționa Tocilizumab, care era un anticorm monoclonal care ne trebuia și în locul acestuia am luat Chimeret, un alt anticorp monoclonal. Până acum noi ne-am descurcat foarte bine cu toată paleta de medicamente. Suntem pee terminate acum cu Remdesivirul și vom face adresă către Ministerul Sănătății în a asigura cantitatea de peste 300 de flacoane.

În ceea ce privește Tocilizumab, este o problemă legată de faptul că, dacă până acum îl asigura firma producătoare îl asigura, acum nu îl mai asigură, după ce a făcut-o timp de 6 luni. Vom vedea ce opțiuni sunt pentru a-l mai aduce în spital”, a explicat Carmen Dorobăț.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot