Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele și supermarketurile din București, pe modeulul urmat în județul Argeș

Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele și supermarketurile din București, pe modeulul urmat în județul Argeș
FOTO: Pixabay.com

În contextul pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar putea lua decizia de a scoate coșurile de cumpărături din magazinele și supermarketurile din București, pe modelul apicat în Argeș, acolo unde interdicția funcționează în rândul magazinelor în care există atât cărucioare de cumpărături cât și coșuri de mână. Autoritățile argeșene au decis, în urmă cu câteva săptămâni, să renunțe la acestea, în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus.

Ședință cu reprezentanții supermarketurilor, în cursul zilei de vineri

Potrivit G4media.ro, prefectul Traian Berbeceanu a nunțat că vineri urmează să aibă loc o ședință la sediul Primăriei Generale, alături de reprezentanții complexelor comerciale pentru a discuta această măsură.

Totodată, Traian Berbeceanu a precizat că pentru moment nu se pune problema carantinării Bucureștiului, fiind însă, nevoie de respectarea regulilor și normelor sanitare, în vederea combaterii pandemiei. Potrivit ultimelor raportări, rata de infectare în București, în ultimele 14 zile este de 6,77 bolnavi la 1.000 de locuitori.

Coșurile de cumpărături, interzise la magazinele din Argeș

La finalul lunii trecute, în județul Argeș s-a luat măsură de a renunța la coșurile de cumpărături de mână, din incinata supermarketurilor care puneau la dispoziție și cărucioare pentru clienți. Decizia autorităților argeșene a venit pe fondul numărului ridicat de cazuri de COVID-19, aceasta putând reprezenta o modalitate de transmitere a noului coronavirus.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin”, preciza la acel moment Instituția Prefectului Județul Argeș.

Nicușor Dan neagă posibilitatea de carantinare a Bucureștiului

În cursul serii de marți, edilul a precizat, în platoul unui post TV, că pentru moment nu se pune problema instituirii carantinei la nivelul Bucureștiului. El a precizat că autoritățile fac tot ce este posibil pentru menținerea unei rate de incidență scăzută.

„În primul rând, nu este cu totul și cu totul direct. Voi avea o discuție, această discuție nu a avut loc. Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină.

La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. Am extins rețeaua de paturi ATI, dar în acest moment Bucureștiul nu mai are și suntem nevoiți să ducem în altă parte”, declarat edilul la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025