Coșmarul bebelușilor bolnavi cu sindrom hemolitic uremic continuă. Doi dintre copii din Argeș au consumat sigur carne, iar 28 de micuți cu probleme digestive sunt încă internați în spitale (VIDEO)

Coșmarul bebelușilor bolnavi cu sindrom hemolitic uremic continuă. Doi dintre copii din Argeș au consumat sigur carne, iar 28 de micuți cu probleme digestive sunt încă internați în spitale (VIDEO)
Foto: gandul.info

Coşmarul copiilor bolnavi în urma infecţiilor misterioase pare fără final. 28 de copii cu probleme digestive se află în continuare internaţi în spitalele din judeţul Argeş. Alţi 9 au fost însă externaţi în ultimele 36 de ore, potrivit B1 TV.

În cazul a doi bebeluşi din Feteşti care au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie" cu sindrom hemolitic uremic, medicii spun că au găsit sursa îmbolnvării. Aşadar, de vină pentru starea micuţilor ar fi. carnea pe care cei doi au consumat-o.

Nouă copii care au avut probleme digestive au fost externaţi în ultimele 36 de ore din spitalele din Argeş, anunţă medicii. Doi dintre micuţi au fost tratați la Spitalul Judeţean din Piteşti, la secţia de boli infecţioase, patru dintre ei la Spitalul Municipal Câmpulung, iar trei la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Alţi 28 de copii, cei mai mulţi sub vârsta de 2 ani, se află în continuare internaţi în unităţile medicale din Argeş.

28 de copii cu probleme digestive sunt încă internați la spitalele din Argeș

#DIRECT_ONE_u4uji2#

De la sfârsitul lui ianuarie si pâna acum, nu mai putin de 16 copii cu sindrom hemolitic uremic, majoritatea din judetul Arges, au ajuns şi la spitalul „Marie Curie" din Bucuresti. Din pacate, trei dintre ei s-au stins, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a le salva viata. Între timp, alţi doi copii au ajuns la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic.

"Fiecare dintre ei a consumat intr un fel carne. Primul a primit supă în care au fost fierte piciorușe de pui și al 2-lea, sarmale. E foarte grav că un copil de şapte luni primeşte carne. Boala se leagă de felul în care dăm să mănânce copiilor – ce le dăm să mănânce, cum pregătim alimentele – şi că un părinte, bunic, aparţinător, e extrem de responsabil de viaţa copilului", a declarat Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul Marie Curie.

Unul dintre copiii internati, un baiețel de 6 luni, a stat internat trei ore la Fetești, apoi a fost transferat la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului din Capitală, unde a fost internat o săptămână. A plecat cu diagonostic de enterocolită. Între timp, a contractat și un rotavirus. Al doilea copil, o fetiță, a stat internată trei zile la spitalul din Fetești.

"Nu era indicată carnea la vârsta de 3 luni și jumătate. Copilul nu este maturizat încât să poată să proceseze carnea, până la vârsta de 2 ani", a mai precizat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`