CORONAVIRUS | Zece noi decese ale unor pacienți cu COVID-19. Bilanțul victimelor, în România, a ajuns la 1046
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, încă 10 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul victimelor, la nivel național, ajunge la 1046.
A 1037-a victimă este o femeie în vârstă de 72 de ani din județul Neamț, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 22 aprilie și decedată pe 13 mai. Pacienta era diagnosticată și cu insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială (HTA), hepatită cronică, cardiopatie ischemică și obezitate.
A 1038-a victimă este o femeie de 56 de ani din municipiul București, care a fost testată pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 12 mai și a decedat o zi mai târziu. Aceasta suferea și de cardiopatie ischemica cronică, HTA, bronșită cronică, insuficiență renală cronică și etilism cronic.
A 1039-a victimă este un bărbat în vârstă de 80 de ani din județul Bacău, care a primit confirmarea contaminrii cu SARS-CoV-2 pe 29 aprilie și a decedat pe 13 mai. El avea multiple comorbidități: diabet zaharat tip I, insuficiență hepato-renală și demență mixtă.
A 1040-a victimă este un bărbat în vârstă de 87 de ani din județul Vaslui. În cazul său, confirmarea infectării cu noul coronavirus a venit pe 5 mai. Pacientul era diagnosticat și cu tulburare afectivă organică de aspect bipolar, demență senile, insuficiență venoasă cronică și reumatism cronic degenerativ și făcea parte dintr-un focar apărut într-un cămin de bătrâni din comuna Tutova. El a decedat pe 13 mai.
A 1041-a victimă este un bărbat în vârstă de 84 de ani din același focar din județul Vaslui. El a fost testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 5 mai și a decedat pe 14 mai. Suferea și de HTA stadiul II, diabet zaharat stadiul II, demență mixtă, tulburare delirantă-organică, meningioma la nivelul coasei creierului.
A 1042-a victimă este un bărbat în vârstă de 39 de ani din județul Sălaj, confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 pe 4 mai și decedat pe 14 mai. În cazul său nu sunt specificate alte comorbidități, însă este contact al unui caz confirmat.
A 1043-a victimă este o femeie în vârstă de 77 de ani din județul Gorj. Ea a primit rezultatul pozitiv al testului pentru coronavirus pe 6 mai. Diagnosticată și cu diabet zaharat tip II, HTA, insuficiență cardiacă și fibrilație atrială, pacienta a decedat pe 13 mai.
A 1044-a victimă este un bărbat de 63 de ani din județul Gorj, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19 pe 13 mai. El decedase încă de pe 11 mai și suferea și de diabet zaharat tip I, HTA, infarct miocardic și boală renală cronică.
A 1045-a victimă este un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Suceava, care a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus pe 4 aprilie. Era diagnosticat și cu tumori maligne, bronho-pneumonie și casexie. Decesul său a survenit pe 13 mai.
A 1046-a victimă este un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Brașov, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 9 aprilie și cu probe pozitive și în 9 și 13 mai. Pacientul avea multiple comorbidități: tumoră malignă colon cu metastaze în ficat, anus iliac stâng, anemie posthemoragică și infecție cu clostridium difficile. El a decedat pe 13 mai.
Peste 9.000 de români infectați cu coronavirus s-au vindecat
Potrivit datelor anunțate joi de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt confirmate 16.247 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 245 mai multe față de raportarea făcută miercuri. De la debutul pandemiei, peste 9.000 de români au fost declarați vindecați.
Raed Arafat, despre pandemia de COVID-19: Există o uşoară coborâre. Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în România se constată o oarecare scădere a numărului de infecții, dar datele disponibile în acest moment nu sunt concludente.
”Există o uşoară coborâre (…) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente că stăm pe loc şi că tot ce facem de acum, virusul a dispărut. Nu a dispărut, virusul este printre noi. (…) Din punctul nostru de vedere, virusul există, infecţii vor fi, persoanelor vulnerabile au rămas vulnerabile. Persoanele în vârstă dacă nu se comportă protectiv pentru ei, dacă se infectează, pericolul este mult mai mare. Familiile trebuie să înţeleagă bine: am trimis copiii în stradă, dar atunci trebuie ţinuţi la distanţă faţă de bunici pentru că ei pot transmite boala”, a declaratRaed Arafatla Digi 24.