CORONAVIRUS | Un nou focar de COVID-19: 103 angajați și beneficiari dintr-un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava, testați pozitiv

CORONAVIRUS | Un nou focar de COVID-19: 103 angajați și beneficiari dintr-un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava, testați pozitiv
Foto: Hepta

Un nou focar de coronavirus a apărut la un centru de recuperare neuropsihiatrică din Suceava. 103 angajați și beneficiari ai Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) din Costâna sunt infectați cu noul coronavirus, a anunțat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, citată de Agerpres.

Concret, din cei 103 de angajați ai instituției, 35 au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, iar din 154 de beneficiari, în cazul a 68 s-a confirmat contaminarea. În aceste condiții, persoanele testate negativ au fost izolate și la centru au fost luate măsuri de dezinfecție.

Angajații testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi transsportați la la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Totodată, autoritățile au decis înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu cel plasat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi de cei negativi, numirea unui coordonator care să monitorizeze evoluția situaţiei, precum și suplimentarea stocului de echipamente de protecţie şi produse de igienă.

Peste 300 de cazuri de coronavirus șila Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică

Acesta nu este primul caz de contaminare masivă cu COVID-19 dintr-un astfel de centrul de recuperare. În urmă cu câteva zile, autoritățile au anunțat că 301 persoane din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, tot din juețul Suceava, au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre 242 de beneficiari și 59 de angajați.

“Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi. Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv”, a transmis atunci Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Peste 2.500 de cazuri de contaminare cu COVID-19 în județul Suceava

De altfel, Suceava este cel mai afectat județ din România de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor anunțate, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică, 2.613 persoane din acest județ au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. În clasamentul negativ urmează municipiul București, cu 1.167 cazuri de contaminare.

Alte județe care raportează sute de îmbolnăviri sunt: Arad (508), Hunedoara (472), Neamț (434), Timiș (430) și Botoșani (414).

De altfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că în prezent sunt focare care amenință persoane instituționalizate, precum și corpul medical.

”Avem încă cele șase județe, după Suceava și București, care sunt cu desfășurare intracomunitară: Arad, Hunedoara, Timiș, Botoșani, Neamț. Un focar liniștit este Brașovul, deși în cursul săptămânii trecute am avut patru cazuri care au fost dirijate către terapie intensivă la București, unul dintre ele decedând pe drum. Sunt șase județe care merită toată atenția, dar trebuie urmărite în continuare focarele din corpul medical pentru care recomand prudență, precauție și atenție la tot ce înseamnă echipamente și contactul cu persoane care, în acest scenariu, sunt toate suspecte de infecție COVID”, a declarat Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, sunt și județe care raportează sub 30 de cazuri de COVID-19. Este vorba despre Sălaj (30), Vâlcea (24), Brăila (20), Harghita (20) și Buzău (16).

Peste 11.000 de cazuri de COVID-19 în România

La nivel național, în acest moment sunt confirmate 11.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 401 mai multe comparativ cu datele raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. 236 de persoane sunt internate la terapie intensivă. Bilanțul deceselor a ajuns la 608. În același timp, de la debutul pandemiei, 3.054 de români au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`