CORONAVIRUS | Un angajat din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe, testat pozitiv

CORONAVIRUS | Un angajat din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe, testat pozitiv
Foto: Hepta

Un angajat al Centralei Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost testat pozitiv, miercuri, pentru noul coronavirus.

”În scopul informării transparente și corecte a publicului, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 30 septembrie a.c., un angajat din cadrul Centralei MAE a fost depistat pozitiv cu infecția COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe informează că au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului”, a declarat MAE, într-un comunicat de presă.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că, România înregistrează a doua zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, joi, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 2.086 de cazuri de infectare, dintr-un total de 25.797 teste care au fost prelucrate în același interval.

Alte 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv la retestare. 557 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în stare gravă, la terapie intensivă. Totodată, de miercuri până joi, 37 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat.

Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în România au fost confirmate 129.658 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată,103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

Bucureștiul a înregistrat cele mai multe infectări. Topul este completat de Iași, Constanța, Bacău, Cluj și Teleorman.

Bilanțul deceselor, la nivel național a ajuns la 4.862, cu 37 de victime raportate în intervalul 30 septembrie, ora 10.00 – 1 octombrie, ora 10.00. Este vorba despre 28 bărbați și 9 femei, care prezentau și alte comorbidități și care erau internați în unități medicale din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București.

Persoanele infectate cu COVID-19 pot ieși din izolare după 14 zile, chiar dacă testul indică în continuare un rezultat pozitiv

Persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus și care au fost plasate în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, pot părăsi izolarea și circula liber în comunitate, după experarea acestui interval, chiar dacă un test efectuat ulterior indică un rezultat pozitiv.

Mai mult, persoanele care au stat în izolare nu au nicio obligație să repete testul pentru coronavirus după cele 14 zile de izolare la domiciliu.

Contactat telefonic, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că, din informațiile pe care le are, o persoană care a fost testată pozitiv și care stă în izolare 14 zile, după expirarea celor 14 zile nu o obligă nimeni să efectueze un nou test.

Dacă face totuși un nou test și iese pozitiv ne este nicio problemă să părăsească izolarea. Testul pozitiv poate să indice rămășițe de antigen și nu înseamnă că persoana este infecțioasă. Un specialist epidemiolog poate oferi mai multe detalii în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`