CORONAVIRUS | Transmitere comunitară a COVID-19 în două cartiere din Galați. Recomandările DSP pentru locuitorii din zonele afectate

CORONAVIRUS | Transmitere comunitară a COVID-19 în două cartiere din Galați. Recomandările DSP pentru locuitorii din zonele afectate
Foto: Hepta

Încă o zonă din țară riscă să se transforme într-un focar de coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a transmis, sâmbătă, că în două cartiere din municipiul reședință de județ există transmitere comunitară a COVID-19. Este vorba despre cartierele Micro 17 și Micro 39, acolo unde au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. În aceste condiții, instituția sanitară a transmis o serie de recomandări de care locuitorii orașului trebuie să țină cont pentru a opri extinderea virusului în comunitate.

Printre recomandările reprezentanților DSP Galați se numără evitarea zonelor aglomerate unde există posibilitatea expunerii la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, limitarea la maximum a oricărui contact direct cu alte persoane, cu excepția celor care fac parte din familia restrânsă; păstrarea unei distanțe de 1,5 metri față de alte persoane în spațiile publice; igiena riguroasă a mâinilor; evitarea atingerii feței și purtarea în mod corect a măștii de protecție.

Potrivit datelor transmise, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Galați au fost confirmate până acum 333 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

CORONAVIRUS | Transmitere comunitară a COVID-19 în două cartiere din Galați. Recomandările DSP pentru locuitorii din zonele afectate

Zeci de cazuri de COVID-19 la Centrul privat de bătrâni Sf. Ilie din Galați

Amintim, în acest context, că în în ultimele săptămâni o situația foarte gravă a fost cea de la Centrul privat de bătrâni Sf. Ilie din Galați, unde, până la 23 aprilie, 20 de vârstnici infectați cu COVID-19 au decedat, iar alți peste 70 erau în continuare internați în azil. Totul, în contextul în care deși capacitatea de funcționare a instituției era de 66 de locuri, în instituția de îngrijire erau cazați în jur de 130 de bătrâni.

Bilanțul actualizat al cazurilor de COVID-19 din România

Potrivit datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt confirmate 10.635 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 218 noi îmbolnăviri. 235 de pacienți sunt internați, în acest moment, la terapie intensivă. Bilanțul deceselor a ajuns la 579.

În continuare, cel mai mare focar de COVID-19 din România este în județul Suceava, unde au fost confirmate până acum 2.499 de cazuri de infectare. Urmează Bucureștiul, cu 1.150 de îmbolnăviri.

Alte județe cu peste 400 de infectări sunt: Arad (495), Hunedoara (455), Neamț (428), Timiș (418) și Botoșani (410).

Pe de altă parte, există și județe cu mai puțin de 30 de cazuri confirmate. Este vorba despre Sălaj (29), Vâlcea (23), Olt (22), Brăila (20), Harghita (19) și Buzău (15).

Autoritățile au mai transmis că până sâmbătă, la ora 13.00, la nivel național au fost efectuate 126.645 de teste.

Din 15 mai începe relaxarea măsurilor de restricție în România

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că începând din data de 15 mai vor fi adoptate câteva măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, românii nu vor mai fi obligați să aibă asupra lor adeverința de la locul de muncă sau declarația pe propria răspundere pentru a justifica deplasările pe care le fac. Totodată, după jumătatea lunii mai, cetățenii vor trebui să poarte măști de protecție atunci când se află în spațiile publice închise sau când călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

Șeful statului a subliniat că relxarea restricțiilor se va face treptat, iar până la data de 15 mai, rămân în vigoare toate măsurile adoptate odată cu instituirea stării de urgență, așadar românii trebuie să stea acasă pentru a evita răspândirea COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară