CORONAVIRUS. Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, în carantină. Sunt vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii

CORONAVIRUS. Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, în carantină. Sunt vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri vă Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, suntvizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă.

Amintim căpacientului 17, fostul cadru MAI, care nu a declarat faptul că a călătorit în Israel, de unde, cel mai probabil, a contractat COVID-19, a îmbolnăvit cel puțin 6 persoane, printre care și o fem,eie medic de la Gerota.

”Spitalul Gerota este de azi introdus în carantină, astfel încât pacienţii şi personalul rămân în carantină timp de 14 zile”, a afirmat secretarul de stat.

Arafat a confirmat că femeia diagnosticată miercuri este medic la acest spital.

”Ancheta epidemiologică continuă pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă”, a adăugat Arafat.

În acest moment, în România sunt 31 de cazuri de coronavirus. Șase dintre acestea au fost deja vindecate.

Ultima victimă este vorba de un bărbat în vârstă de 42 ani, confirmat laIași. Acesta s-a întors din Veneția pe 2 martie, a prezentat simptome începând din 4 martie și a fost internat pe 10 martie. În acest moment se află la Spitatul de Boli Infecțioase din Iași.

Acesta este al 31-lea caz de contaminare din țara noastră și, totodată, al doilea anunțat miercuri dimineața de autorități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`