Coronavirus România. Cum ne spălăm corect pe mâini pentru a evita infecția cu noul virus

Coronavirus România. Cum ne spălăm corect pe mâini pentru a evita infecția cu noul virus

Cum noul coronavirus face ravagii în toată lumea, iar cercetătorii din domeniul medical nu ar găsit încă un antidot, oamenii încearcă să se păstreze sănătoși și să evite, pe cât posibil, îmbolnăvirea de COVID-19. Există reguli simple de igienă care trebuie respectate pentru a evita îmbolnăvirea, cum ar fi spălatul mâinilor sau evitarea persoanelor suspecte de infecții respiratorii. Chiar dacă totul pare extrem de simplu, nu mulți oameni își spală mâinile în mod corect. Acestă acțiune de o importanță majoră, nu doar în vremurile pe care le trăim la ora actuală, necesită respectarea unor etape pentru a ucide toate bacteriile și toți microbii.

Spălatul pe mâini – etape

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu avețiapă și săpun la îndemână, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

Pentru a vă spăla corect pe mâini, trebuie să luați în seamă următorii cinci pași.

  • Umeziți-vă mâinile cu apă curate. După care închide robinetul și folosește săpunul. Săpunul este mult mai evicient atunci când vine vorba de îndepărtatul bacteriilor decît apa simplă.
  • Săpuniți bine întreaga suprafața a mâinilor: dosul palmei, sub unghii, între degete.
  • Frecați mâinile cel puțin 20 de secunde. S-a dovedit că spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde îndepărtează mai mulți microbi decât spălarea pentru perioade mai scurte.
  • Clateșteți mâinile cu apă curate.
  • Usucăți bine mâinile cu un prosop, dar ține cont că mâinile umede transferă cel mai ușor bacteriile.

Spală-te pe mâini cu săpun, înainte și după masă, după ce ai folosit toaleta și după ce ai folosit obiecte de uz comun pe care le poate atinge multă lume. Dintre toate regulile de prevenție, spălatul mâinilor este cea mai importantă, iar dacă urmați pașii de mai sus, sunteți pe drumul cel bun.

Alte modalități de prevenire a virusului

Pe site-ul Ministerului Sănătății, exită mai multe sfaturi referitoarea la modul în care putem evita infectarea cu noul coronavirus.

De exemplu, distanța care trebuie să existe între două persoane este de un metru, mai ales când una dintre acestea tușește întrucât virusul se poate transmite prin salivă.

În plus, virusul rezistă pe suprafețe. Drept urmare, trebuie respectată evitarea ducerii mâinii la gură, ochi și nas dacă mâinile nu sunt dezinfectate.

În altă ordine de idei, oamenii care prezintă infecții respiratorii acute, trebuie să stea la distanță de alte persoane și să țină cont că dacă își acoperă gura cu mâna când tușesc, pot contamina obiectele cu carevin în contact.

Pe lângă asta, nu faceți abuz de antibiotice. Acestea sunt medicamente care ucid bacterii, nu viruși. SARS-Cov-2este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Pe lângă toate acestea, folosiți masca de protecție doar dacă suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul în care știți că urmează să intrați în contact cu o persoană infectată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`