CORONAVIRUS | România a depășit 1200 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Alte trei persoane au murit

CORONAVIRUS | România a depășit 1200 de decese în rândul pacienților cu COVID-19. Alte trei persoane au murit
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 25 mai, ora 19.20 –Încă trei români cu COVID-19 au murit, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre trei femei din județele Vaslui, Botoșani și Brașov. Astfel, la nivel național, bilanțul victimelor a ajuns la 1205.

Încă trei pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat

A 1203-a victimă este o femeie de 80 de ani din județul Vaslui, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 28 aprilie și decedată pe 25 mai. Ea suferea și de diabet zaharat tip II, HTA std III, sechele AVC, boala Parkinson, hepatită virală C cronică, demență senilă.

A 1204-a victimă este o femeie de 83 de ani din județul Botoșani, testată pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 8 mai. Pacienta avea multiple comorbidități: HTA, diabet zaharat tip II, hepatită virală C cronică, boala toxica a ficatului cu fibroza și ciroza ficatului, bronhopneumonie. Decesul său a survenit pe 25 mai.

A 1205-a victimă este o femeie în vâsrtă de 79 de ani din județul Brașov, care a primit confirmarea contaminării cu noul coronavirus pe 1 mai. Pacienta era diagnosticată și cu neoplasm de col uterin, fistula iliovezicală, sepsis cu punct de plecare abdominal. Ea a decedat pe 25 mai.

În același timp, Grupul de Comunicare Strategică a transmis o noul rectificare cu referire la decesul 1201. În acest caz este vorba despre un pacient din București, nu din județul Prahova, așa cum fusese anunțat inițial.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă cinci decese ale unor pacienți cu COVID-19. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 49 și 84 de ani, din județele Vrancea, Hunedoara, Prahova, Galați și din municipiul București. Astfel, bilanțul deceselor ajunge în România la 1202.

Încă cinci decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus. Peste 1200 de români au murit

A 1198-a victimă este un bărbat în vârstă de 84 de ani din județul Vrancea, testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 19 mai și decedat pe 23 mai. Pacientul suferea de multiple comorbidități: hipertensiune arterială (HTA), stenoză hepatică, nefropatie cronică, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), lobectomie pulmonară superioară stângă (TBC).

A 1199-a victimă este un bărbat în vârstă de 49 de ani din Capitală, care era diagnosticat și cu HIV/SIDA. El a primit confirmarea infecției cu coronavirus pe 18 mai și a decedat pe 23 mai.

A 1200-a victimă este o femeie de 81 de ani din județul Hunedoara. În cazul său, rezultatul pozitiv al testului pentru infecția cu SARS-CoV-2 a venit pe 23 mai, iar pacienta a decedat două zile mai târziu. Ea era diagnosticată și cu pleurezie masivă dreaptă, neoplasm gastric std. IV, carcinomatoză peritoneală, stenoză pilorică, trombembolism pulmonar cronic.

A 1201-a victimă este un bărbat în vârstă de 69 de ani din județul Prahova. Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 12 mai. El suferea și de hipertensiune arterială și neoplasm, iar decesul săuu a survenit pe 24 mai.

A 1202-a victimă este o femeie în vârstă de 76 de ani din județul Galați, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 8 aprilie. Pacienta avea multiple comorbidități: fibrilație atrială permanentă, insuficiență ventriculară stg, HTA gr III, sechele AVC, cardiopatie ischemică cronică nedureroasă, sindrom psihoinvolutiv. Femeia a murit pe 25 mai.

Autoritățile fac o rectificare în privința decesului 1178

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative. Al doilea test negativ a fost descoperit luni de către DSP Botoșani.

Astfel, codul de deces s-a realocat, după cum urmează:

Deces 1178 – Femeie, 50 ani, județ Botoșani.

Dată confirmare: 24.04.2020.

Dată deces: 23.05.2020.

Comorbidități: Insuficiență hepatică cronică, Hepatită virală cronică C.

Bilanțul actualizat al cazurilor de COVID-19 în România

În ceea ce privește situația îmbolnăvirilor la nivel național, autoritățile au transsmis că până luni, la ora 13.00, în România au fost testate pozitiv 18.283 de persoane, cu 213 mai multe comparativ cu raportarea transmisă duminică la aceeași oră. Din totalul pacienților, 177 de persoane sunt internate, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă.

De asemenea, de la începutul epidemiei, peste 11.630 de paciențis-au vindecat și au fost externați.

În continuare, cea mai gravă situație este cea din județul Suceava, acolo unde au fost raportate, până acum, peste 3400 de cazuri de îmbolnăvire. În clasamentul negativ urmează municipiul București, cu peste 1800 de persoane testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Pe teritoriul României, până în prezent au fost prelucrate 377.191 de teste pentru SARS-CoV-2, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`