CORONAVIRUS | Reprezentanții Metrorex – Poliție, discuții privind aglomerația și respectarea normelor sanitare la metrou

CORONAVIRUS | Reprezentanții Metrorex – Poliție, discuții privind aglomerația și respectarea normelor sanitare la metrou
Sursa Foto: Captură video Facebook/ Cristian Lucian Dorojan

Vineri, reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază de la metrou şi reprezentanţii Metrorex au avut o întâlnire în care au purtat discuții despre măsuri pentru preîntâmpinarea infectării cu noul coronavirus în cursul transportului cu metroul.

Discuții privind respectarea normelor sanitare la metrou între reprezentanții Metrorex – Poliție

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acționare existent, dar s-au purtat discuții și despre ”posibilitățile în ceea ce privește colaborarea cu Polițiile Locale de la nivelul Municipiului București, urmând a se solicita o întâlnire, raportat la posibilitățile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, în situații de urgență”, potrivit unui comunicat de presă al Metrorex, citat de clubferoviar.ro.

În prezent, la metrou, se acționează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție și jandarmi, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50 – 60 de sancțiuni zilnice.

Totodată, în cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile.

Pe de altă parte, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi.

”Față de situațiile de urgență înregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenție ale acestora”, se arată în document.

În cadrul întâlnirii, s-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional METROREX – Poliția Metrou, respectiv firme de pază – METROREX și firme de pază – Poliția Metrou.

”Astfel, în situațiile de urgență, până la prezentarea forțelor de Poliție, controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației”, transmit oficialii.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, în raportul zilnic, 3.186 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România, acesta fiind un record negativ înregistrat de țara noastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Potrivit autorităților, Capitala a contabilizat 579 îmbolnăviri nou confirmate. Într-un acest top negativ, Municipiul București este urmat de județele Vâlcea (147), Prahova (108), Iași (181), Galați (122), Dolj (130), Cluj (129), Bacău (179) și Albă (106).

Distribuția cazurilor noi de COVID-19, per județe, arată în felul următor: Alba 106, Arad 51, Argeș 34, Bacău 179, Bihor 61, Bistrița-Năsăud 20, Botoșani 46, Brașov 50, Brăila 37, Buzău 28, Caraș-Severin 68, Călărași 14, Cluj 129, Constanța 69, Covasna 27, Dâmbovița 52, Dolj 130, Galați 122, Giurgiu 17, Gorj 41, Harghita 48, Hunedoara 48, Ialomița 15, Iași 181, Ilfov 63, Maramureș 32, Mehedinți 15, Mureș 72, Neamț 77, Olt 38, Prahova 108, Satu Mare 23, Sălaj 46, Sibiu 70, Suceava 94, Teleorman 59, Timiș 94, Tulcea 16, Vaslui 49, Vâlcea 147, Vrancea 31. Municipiul București are 579, iar pentru alte 138 cazuri nu este precizată nicio zonă a țării.

Numărul de decese înregistrate într-un interval de 24 de ore este de 52.

Alți 613 români sunt la Terapie Intensivă. Retestarea a scos la iveală 653 persoane pozitive. Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 148.886 de îmbolnăviri, iar 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)