CORONAVIRUS | Reguli noi pentru pescari – se va păstra distanța de 10 metri între persoane, iar grătarele și alcoolul sunt strict interzise în zona bălților

CORONAVIRUS | Reguli noi pentru pescari – se va păstra distanța de 10 metri între persoane, iar grătarele și alcoolul sunt strict interzise în zona bălților

Odată cu redeschiderea bălților pentru pescuitul recreativ pe 15 mai, în contextul relaxării restricțiilor luate în timpul epidemiei de coronavirus de pe teritoriul României, au apărut o serie de reguli pentru desfășurarea acestui sport.

La intrarea pe baltă,fiecăruipescar i se măsoară temperatura, iar acesta nu poate fi însoțit de mai mult dedoiparteneri de pescuit.

Noi reguli pentru pescari, în contextul epidemiei de COVID-19

Recent, un ordin comun al ministrului Agriculturii și ministrului Sănătății a impus noi reguli pentru pescari.

Mai exact, aceștia sunt obligați să păstreze minimum 10 metri distanță unul față de altul și să poarte mască de protecție (cu excepția momentelor în care pescuiesc).

De asemenea, este interzisă socializarea, dar și grătarele și consumul de alcool în zona bălților.

Și proprietarii de bălți trebuie să respecte o serie de reguli – aceștia sunt obligați să pună la dispoziția pescarilor măști de protecție și substanțe dezinfectante.

Ordinul comun a fost publicat marți în Monitorul Oficial și a intrat imediat în vigoare.

Măsuri noi de relaxare, odată cu începutul lunii iunie

Ziua de 1 iunie a adus cu sine noi măsuri de relaxare.

Astfel, începând de luni nu vom mai avea nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate, vor fi redeschise terasele și plajele, iar competițiile sportive și spectacolele în aer liber vor putea fi reluate. Totodată,se reia transportul internațional rutier și feroviar.

Hotărârea 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei deCOVID-19dispuse pe durata stării de alertă mai permite redeschiderea plajelor, dar sub anumte reguli. De acum, pe litoralul românesc, turiștii vor putea sta doar pe șezlonguri, iar cearceafurile nu mai sunt permise.

DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTATAICI

Se reiau competițiile sportive și spectacolele în aer liber

De asemenea, din data de 1 iunie va fi permisă ”organizarea și desfăşurareacompetițiilor sportiveîn aer liber, fără spectator şi cu limitarea la minimum a membrilor stafului tehnic, alături de respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Astfel, fiecare sportiv va trebui să primească un set individual de protecţie, care conține măşti medicale, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor impregnate cu alcool, gel dezinfectant, pahar de unică folosinţă.

Tot din 1 iuniese vor putea reluaspectacolele, concertele și alteevenimente culturale în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de persoane, ”cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii”, se mai arată în documentul citat.

Numărul de cazuri noi de COVID-19, în scădere

Potrivit celor mai recente date furnizate de către Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 19.517persoane infectate cu noulcoronavirus (119 cazuri noi în ultimele 24 de ore)

Din totalul pacienților testați pozitiv pentruCOVID-19, 166 sunt încă internați în secțiile de terapie intensivă.Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1279, în timp ce 13.526 de persoane au fost declarate vindecate de la începutul epidemiei de pe teritoriul țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)