CORONAVIRUS | Rata de incidență a cazurilor, valori mari în București și Ilfov. Unde se înregistrează cea mai gravă situație

CORONAVIRUS | Rata de incidență a cazurilor, valori mari în București și Ilfov. Unde se înregistrează cea mai gravă situație
Foto: hepta.ro/ Zuma Press / Lorenzo Carnero

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), potrivit celor mai recente date, furnizate de Grupulde Comunicare Strategică. Astfel, de la debutul pandemiei, pe teritoriul țării au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ceea ce privește rata de incidență a cazurilor, aceasta a ajuns în Capitală la 6,76. De asemenea, cea mai gravă situație este înregistrată în județul Constanța (6,99), urmat de județul Ilfov (6,94).

Județul Constanța, cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 la nivel național

În ceea ce privește incidența ratei de infectare cu coronavirus,înregistrată la 14 zile, județul Constanța conduce toul negativ, cu cea mai mare valoare din țară (6,99), urmat îndeaproape dejudețul Ilfov (6,94) și de Capitală, cu 6,76.

Valori mari ale ratei de infectare se constată și în Cluj (5,03) sau Brașov (4,93).

La polul opus, cele mai mici valori din țară se mențin în județeleBuzău (1,87), Harghita (1,04) și Vrancea (1,05).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.048 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, în spitalele din țară sunt internați 12.251de pacienți infectați cu noulcoronavirus, 1.288 dintre aceștia aflându-se în secțiile de terapie intensivă (record).

Până astăzi, 12.948 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 și-au pierdut viața.

În intervalul 09.12.2020 (10:00) – 10.12.2020 (10:00) au fost raportate 127 decese (71 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Pe teritoriul României, 42.757 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.637 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 89.673 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 115 persoane.

Carantină prelungită în Constanța

Prelungirea carantinei pentru încă 14 zile a fost adoptată pe 4 decembrie, pentrumunicipiul Constanţa.Măsura a fost avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Amintim, Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, când numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut.

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat, într-o conferinţă de presă, că intenționează să înăsprescă controalele la nivelul județului și să suplimentezeforţele de ordine.

“Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”, a spus Silviu Coșa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)