CORONAVIRUS. Prof. Dr. Alexandru Rafila: ‘Al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 va veni spre finalul toamnei’

CORONAVIRUS.  Prof. Dr. Alexandru Rafila: 'Al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 va veni spre finalul toamnei'

Specialiștii așteaptă un al doilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus în mai puțin de șase luni. Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că un nou val de infectări cu COVID-19 va apărea odată cu instalarea sezonului rece.

La finalul toamnei este așteptat al doilea val la epidemiei de coronavirus

Alexandru Rafila, membru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a explicat că virozele respiratorii se manifestă mai intens când temperaturile scad, de ceea specialiștii se așteaptă ca noi cazuri de infectare cu virusul chinez să aibă loc spre sârșitul sezonului de toamnă.

”Probabil atunci vom avea un al doilea val de îmbolnăviri”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Până la al doilea val al pandemiei de COVID-19, am putea avea deja un tratament la această boală

PreședinteleSocietății Române de Microbiologie se arată încrezător cu privire la găsirea unui tratament pentru a combate infectarea cu SARS-CoV-2.

Alexandru Rafila spune că pentru un vaccin este însă prea devreme, dar un „ tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc” este foarte probabil să fie cunoscut până la al doilea val al epidemiei.

Medicamentul Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, ar putea ajunge și în România

Medicamentul Remdesivir, testat în SUA pe pacienții cucoronavirus, este dezvoltat de compania americană Gilead Sciences și s-a dovedit a fi eficient pentru peste două treimi dintre o serie de pacienți aflați în stare gravă din cauza infectării.

Conform uneianalize efectuate de New England Journal of Medicine, 61 de pacienți testați la începutul lunii aprilie a început să se îmbunătățească vizibil după tratamentul cu Remdesivir.

Alexandru Rafila spune că Remdesivir este un antiviral care a fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola și își arată speranța că acesta ar putea fi primul medicament aprobat ca medicament al cauzei, al infecției cu COVID-19.

”În paralel se testează și alte antivirale, unele dintre ele provin din Japonia, China. Cred că la toate aceste tratamente antivirale ar trebui să avem un răspuns începând din toamnă. Atunci cred că Remdesivirul ar putea să fie deja autorizat și să fie fabricat”, a spus, luni, Președintele Societății Române de Microbiologie.

Relaxarea restricțiilor impuse pentru combaterea COVID-19, după jumătatea lunii mai

Totodată, Alexandru Rafila spune că, după data de 15 mai restricțiile impuse prin ordonanțe militare ar trebui relaxate.

Acesta spune că este necesar ca copiii „să iasă din casă, să se joace și să alerge”. De asemenea, și resticțiile în cazul vârstnicilor ar trebui relaxate, pentru ca aceștia să poată ieși în cursul servii să facă mișcare, mai spune președintele Societății Române de Microbiologie.

Totuși, mediculAlexandru Rafila, care este și membru al comitetului executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, mai este de părere că mai devreme de jumătatea anului viitor nu vom putea reveni la viața normală de dinainte de pandemia decoronavirus.

Stare de urgență în România, până la mijlocul lunii mai

Aceeași dată a fost menționată și de către autorități, ca fiind momentul în care ar trebui să expire și valabilitatea stării de urgență de pe întreg teritoriul României.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a stării de urgență pe teritoriul țării noastre până la mijlocul lunii viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie