CORONAVIRUS. Procurorii au deschis un dosar penal în cazul a doi medici de la Spitalul ‘Gerota’ din Capitală, care au minţit în ancheta epidemiologică
Cazul Gerota este departe de a fi încheiat. Spitalul a fost închis temporar în luna martie din cauza unui focar de coronavirus, iar ulterior s-a decoperit că un medic gastroenterolog care ştia că a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, a activat şi la alte spitale din Capitală. Iată un alt medic epidemiolog a omis să ateste că colegul său a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus.
Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals intelectual.
Cum a ascuns un medic epidemiolog de la Spitalul Gerota fapta ilegală a colegului său
Potrivit unui comunicat al instituției, în luna martie, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ din municipiul Bucureşti, un medic epidemiolog a asuns faptul că unul dintre colegii săi a avut contact cu o persoană infectată cu virusul chiez, acest fapt ducând la răspândirea COVID-19.
Totodată, în perioada 6 – 26 martie, gastroenterologul, deși știa că a intrat în contact cu o persoană bolnavă, și-a vâzut în continuare de activitate, luând contact cu zeci de pacienți de la mai multe clinici din București.
Spitalul Gerota, foc de coronavirus, închis aproximativ o lună
Amintim că totul a început în luna martie, când un fost ofiţer MAI, infectat cu coronavirus după ce a efectuat o călătorie în Israel, s-a internat la Spitalul „Gerota”, mințind doctorii cu privire la istoricul deplasărilor sale.
Atunci, nu mai puțin de 22 de cadre medicale, inclusiv managerul, au fost depistate pozitive cu coronavirus. La acest număr se adugă și zeci de alți pacienți infectați cu coronavirus.
În data de 14 martie, Spitalul Georta a intrat în carantină și se prevede redeschiderea acestuia în cursul lunii aprilie.
În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului, fost cadru al Ministerului Afacerilor Interne, pentru zădărnicirea ccombaterii bolilor.
Fostul ofițer MAI a infectat cu coronavirus zeci de persoane, pentru că a ascuns o escapadă cu o prietenă, în Israel
Nelu Lupu, că despre el este vorba, în vârstă de 60 de ani, a ascuns autorităților o plecare în străinătate. El a declarat și semnat pe proprie răspundere că nu a plecat peste granițe în ultimele două luni, deși fusese în Israel. Minciuna a avut însă picioare scurte. Ulterior s-a aflat că fostul ofițer al Ministerului de Interne fusese cu o doamnă, angajată a Primăriei capitalei, într-o scurtă vacanță pe tărâmul sfânt.
Fostul ofițer MAI a recunoscut totul după ce starea de sănătate i s-a agravat. A fost confirmat ulterior cu coronavirus și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.
De pe urma minciunii sale au avut de suferit inclusiv membri ai familiei, între care fiul, nora însărcinată și un nepot de 3 ani. La rândul său, fiul, angajat al serviciului Român de Informații, a mai infectat alți doi colegi.
De asemenea, prietena cu care a fost în Israel a determinat închiderea Serviciului de Evidența Populației din Primăria Capitalei. 70 de persoane au fost trimise în izolare la domiciliu.
Lupu s-a ales cu dosar penal,pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în izolare la domiciliu.