CORONAVIRUS. Primarul din Suceava face apel la calm: Am avut o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban. M-a asigurat că ne va acorda tot sprijinul (VIDEO)

CORONAVIRUS. Primarul din Suceava face apel la calm: Am avut o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban. M-a asigurat că ne va acorda tot sprijinul (VIDEO)
Foto: facebook.com/IonLunguPrimar

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face apel la locuitorii orașului pe care îl conduce să își păstreze calmul și să respecte noile restricții impuse de autorități. Asta în condițiile în care, luni seara, a fost emisă o nouă Ordonanță Militară prin care este instituită carantină a municipiului Suceava și a mai multor comune din împrejurimi.

Într-un mesaj video publicat luni seara pe pagina sa de Facebook, Ion Lungu a anunțat că a discutat despre această situație și cu premierul Ludovic Orban, care l-a asigurat că va primi tot sprijinul necesar din partea Guvernului.

”Am avut o discuție cu prim-ministrul României în care m-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni și ne va acorda tot sprijinul pentru a trece peste această perioadă dificilă. Ne rugăm la Dumnezeu să putem depăși acest moment critic. Trebuie să stăm calmi, să fim liniștiți, viața noastră se va desfășura ca până acum, numai că intervine această limitare de deplasare. Să fim disciplinați, să fim calmi, să respectăm prevederile acestei ordonanțe”, a declarat edilul local.

Totodată, Ion Lungu a explicat ce presupune măsura carantinei care a fost impusă de autorități în zona muncipiului Suceava și a localităților Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

”Acest lucru înseamnă că sunt verificate intrările și ieșirile din acest perimetru. Nu mai poate intra oricine și nu mai poate ieși oricine din acest perimetru. Au acces de a trece dintr-o localitate în alta numai cei care desfășoară o activitate economică, cei care merg la serviciu, cei care au afaceri, care au activități în domeniul de siguranță națională și sunt angajați în această luptă pentru limitarea coronavirusului. Este o situație destul de dramatică. Totuși, fac un apel în aceste momente, să fim calmi, să fim raționali. Până la urmă, această măsură este luată pentru a ne proteja pe noi, pentru a proteja viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus”, a mai spus Ion Lungu.

Potrivit datelor anunțate luni seara, din cele 2.109 cazuri de COVID-19 de la nivel național, 593 sunt confirmate în județul Suceava.

Totodată, conform informațiilor Institului Național de Sănătate Publică, în România, sunt contaminate cu noul coronavirus 285 decadre medicale, iar 181 dintre acestea sunt de la Suceava.

CORONAVIRUS. Primarul din Suceava face apel la calm: Am avut o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban. M-a asigurat că ne va acorda tot sprijinul

Urmăriți B1TV.ro și pe
`