CORONAVIRUS | Guvernul pregătește o nouă ordonanță militară: Ar include obligativitatea ca piețele să rămână deschise

CORONAVIRUS | Guvernul pregătește o nouă ordonanță militară: Ar include obligativitatea ca piețele să rămână deschise
Foto: Captura B1 TV

O nouă ordonanță militară este în lucru și urmează să fie adoptată miercuri de către Guvern, printre prevederile pe care aceasta le va include figurând și obligativitatea ca piețele să rămână deschise a dezvăluit ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Demnitarul a precizat pentru Realitatea Plus că Guvernul va lua această decizie pentru a ajuta producătorii care au reclamat faptul că au foarte multe stocuri de lapte, carne de porc, pui, pește, de legume și că nu au ce face cu aceste stocuri.

“Am făcut apel ca piețele agro-alimentare să rămână deschise. Mâine vom prinde într-o ordonanță militară obligativitatea deschiderii piețelor”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Ministrul a subliniat, că încă de la începutul crizei a făcut un apel ca piețele agro-alimentare să rămână deschise, așa cum au rămas alte magazine alimentare.

„Dacă magazinele de colţ de stradă de 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a afirmat Adrian Oros.

În ceea ce privește o posibilă plafonare a prețului la alimentele de bază, Adrian Oros a respins o astfel de măsură, precizând că ea ar încuraja defapt piața neagră și că va avea drept consecință dispariția producătorilor și procesatorilor mici. Potrivit ministrului, aceștia trebuie să nu profite de pe urma actualei crize.

Care au fost restricțiile impuse prin Ordonanța militarănr.7

Amintim faptul că, ultima ordonanță militară, anumeOrdonanța nr. 7, a fost anunțată sâmbătă. Aceasta a Instituit carantina totală în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița.

În perioada carantinei, se va permite intrarea și ieșirea din localitatea Țăndărei doar pentru transportul de marfă, aprovizionarea populației, pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în domenii care ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situațiile de urgență, administrația publică locală.

Ordonanța Militară prevede și suspendarea zborurilor spre și dinspre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile.

Pe de altă parte, este prevăzută permisiunea de efectuare de zboruri de către toți operatorii pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România pentru alte state, cu avizul autorităților din țara de destinație.

De asemenea, Ordinanța a suspendat transportul rutier internațional de persoane către Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda, Turcia, precum și din aceste țări către România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`