CORONAVIRUS | OMS: Proporția tinerilor cu COVID-19, triplă în cinci luni

CORONAVIRUS | OMS: Proporția tinerilor cu COVID-19, triplă în cinci luni
Foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS, n.r.) a transmis că tinerii care merg în cluburi de noapte și plaje conduc la o creștere a cazurilor noi de coronavirus în întreaga lume, proporția celor între 15 și 24 de ani infectați crescând de trei ori în aproximativ cinci luni.

OMS: Proporția tinerilor cu COVID-19 s-a triplat în cinci luni

O analiză realizată de OMS a 6 milioane de infecții între 24 februarie și 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani a crescut la 15% de la 4,5%, scrie Reuters.

În afară de Statele Unite, care conduce un cadru global cu 4,8 milioane de cazuri totale, țări europene, inclusiv Spania, Germania și Franța, și țări asiatice, cum ar fi Japonia, au spus că multe dintre persoanele recent infectate sunt tineri.

„Oamenii mai tineri tind să fie mai puțin vigilenți în ceea ce privește masca și distanțarea socială”, a spus, într-un e-mail pentru Reuters, Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

„Călătoria îți crește șansele de a obține și de a răspândi COVID-19”, a mai declarat ea, adăugând că tinerii sunt mai susceptibili să meargă la muncă în comunitate, la o plajă sau la pub sau să cumpere produse alimentare.

Creșterea în cazuri noi, așa-numita a doua undă de infecții, a determinat unele țări să impună noi reguli în călătorie, chiar în timp ce companiile se îndreaptă spre a găsi un vaccin pentru virusul cu răspândire rapidă care a pretins peste 680.000 de vieți.

Chiar și țări precum Vietnam, lăudate pe larg pentru eforturile sale de atenuare de când coronavirusul a apărut la sfârșitul lunii ianuarie, se luptă cu noi grupuri de infecții.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: ”Tinerii nu sunt invincibili”

Între cei cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, aproximativ 4,6% au fost infectați, în creștere de la 0,8%, între 24 februarie și 12 iulie, a spus OMS, într-un moment în care testele au crescut și experții în sănătate publică sunt îngrijorați că redeschiderea școlilor poate conduce la o creștere în cazuri.

Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecțioase, i-a îndemnat pe tineri luna trecută să continue să se distanțeze social, să poarte măști și să nu meargă în locuri aglomerate și a avertizat că și persoanele asimptomatice ar putea răspândi virusul.

Într-adevăr, experții în sănătate din mai multe țări au cerut măsuri similare, întrucât raportează că tinerii infectați prezintă puține simptome.

„Am mai spus acest lucru și o vom spune din nou: tinerii nu sunt invincibili”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Tinerii pot fi infectați; tinerii pot muri; iar tinerii pot transmite virusul altora ”, a adugat el/

În luna iulie, oficialii de la Tokyo au declarat că vor efectua teste pentru noul coronavirus în raioanele de viață de noapte din oraș și au instruit cluburilor de noapte să ofere clienților suficient spațiu cu o ventilație bună și să îi roage să evite să vorbească tare.

În Franța, luna trecută, autoritățile au închis un bar unde oamenii au încălcat regulile de igienă și au provocat un focar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`