CORONAVIRUS | OMS: Eliminarea restricţiilor fără a avea controlul asupra COVID-19 este o reţetă a dezastrului

CORONAVIRUS | OMS: Eliminarea restricţiilor fără a avea controlul asupra COVID-19 este o reţetă a dezastrului
Foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății a cerut țărilor să mențină restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, a declarat luni directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că deschiderea fără controlul virusului ar fi o „rețetă pentru dezastru”.

OMS: Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului

Tedros a recunoscut faptul că mulţi oameni s-au săturat de restricţii şi doresc să revină la normalitate, după opt luni de când lumea se confruntă cu pandemia de SARS-CoV-2, transmite Reuters.

„Vrem să vedem copiii care se întorc la școală și oameni care se întorc la locurile de muncă, dar vrem să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă”, a spus Tedros într-o conferință de presă.

„Nici o țară nu se poate preface că s-a terminat pandemia”, a afirmat el, adăugând că „Realitatea este că acest virus se răspândește cu ușurință. Deschiderea fără control este o rețetă pentru dezastru”.

Directorul OMS: Pandemia de coronavirus a afectat sănătatea psihică a milioane de oameni

Reamintim că Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că pandemia de coronavirus a avut efecte profunde asupra sănătăţii mentale, deoarece oamenii au dus lipsa interacțiunilor sociale.

Un impact negativ major au avut și stările de anxietate și diversele temeri generate de această situație specială. Șeful organizației a precizat că toate acestea s-au întâmplat în contextul în care sănătatea mentală era deja o problemă „neglijată pe plan mondial”.

„Pentru mulți, lipsa interacţiunilor sociale a avut efecte profunde asupra sănătăţii mentale. Criza coronavirusului a avut impact asupra sănătăţii mentale a milioane de oameni, pe fondul stărilor de anxietate şi a temerilor pe care le-a generat, dar şi prin prisma perturbării serviciilor de sănătate psihică”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a explicat apoi că oamenii aflaţi în centrele de asistenţă şi instituţiile psihiatrice au avut și mai mult de suferit în această perioadă de pandemie deoarece au fost expuși riscurilor crescute de infectare.

Organizația Mondială a Sănătății: Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani

Organizația Mondială a Sănătății este neputincioasă în fața crizei sanitare care a cuprins întreaga planetă și speră ca actuala pandemie să nu se ridice la nivelul dezastrului pe care l-a provocat Gripa Spaniolă la sfârșitul Primului Război Mondial.

„Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani. În special dacă ne vom putea uni eforturile folosind la maximum instrumentele și sperând că vom putea avea instrumente suplimentare precum vaccinurile, cred că îi vom putea pune capăt într-un interval mai scurt decât gripa din 1918. În situația actuală, virusul are mai multe șanse să se propage. Se poate deplasa rapid pentru că acum suntem mult mai conectați. Avem un dezavantaj legat de mondializare, dar avem avantajul că dispune de tehnologii mai bune. Și știm cum să o oprim”, a afirmat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`