Coronavirus | Obiectele din casă care trebuie dezinfectate frecvent pentru a evita îmbolnăvirea

Coronavirus | Obiectele din casă care trebuie dezinfectate frecvent pentru a evita îmbolnăvirea
sursa Foto: Pixabay

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește zilnic în România, numărul celor diagnosticați cu COVID-19 a trecut de 3000. Pentru a evita infectarea, trebuie să respectăm simple măsuri de igienă, precum spălatul mâinilor, care este de o mare importanță. Cu toate că, multe reguli privind prevenția vin în ajutorul persoanelor care sunt nevoite să părăsească locuința, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor ne spune și ce obiecte din casă trebuie dezinfectate pentru a fi în siguranță, mai ales, dacă am decis să ne autoizolăm.

Obiectele care trebuie dezinfectate

Foarte multe persoane se află în autoizolare la domiciliu pentru a evita orice risc de infectare cu noul coronavirus. Pentru mulți, chiar și serviciul s-a mutat acasă, iar alții s-au găsit în situația de a accepta șomajul tehnic. Rețelele sociale și platformele de streaming sunt mai solicitate ca niciodată din cauza încercării oamenilor să facă ca această periaodă de „hibernare” să treacă cât mai repede și ușor.

Fie că v-ați autoizolat, fie că sunteți nevoiți să părăsiți locuința, nu trebuie să neglijați faptul că este foarte important să dezinfectați suprafețele din casă cu care intrați cel mai mult în contact. Poate cei care s-au autoizolat cred că nu este o măsură care trebuie respectată din moment ce nu intră în contact cu alte persoane, dar nu trebuie să scape din vedere faptul că există momente în care tot sunt nevoiți să părăsească siguranța propriei case, cum ar fi aprovizionarea cu alimente.

Prin urmare, obictele care trebuie neapărat dezinfectate sunt mesele, clanțele, obiectele de mobilier, bateria/robinetele de la chiuvetă, precum și alte obiecte atinse de către alte persoane.

Nu uitați să dezinfectați telefonaele

Având în vedere toate informațiile pe care le avem despre coronavirus, știm deja că este un virus care rezistă pe sugrafețe. Drept urmare, trebuie să nu neglijăm următoarea măsură de prevenire a infectării cu SARS-Cov-2: dezinfectarea poate a celui mai folosit obiect – telefonul.

Telefonul trebuie dezinfectat cât mai des, acasă, dar mai ales la serviciu, unde este imposibil să eviți intrarea în contact cu diferiți oameni. Însă, nu orice produs menit să ucidă bacteriile este indicat pentru dezinfectarea acestui obiect indispensabil. Majoritatea producătorilor de telefoane avertizează împotriva curăţării dispozitivelor cu substanţe pe bază de alcool, dezinfectant de mâini sau şerveţele dezinfectante, pentru că aceste substanţe ar putea deteriora stratul protector care acoperă ecranul.

Deteriorarea acestui strat ar putea face ca germenii să se „lipească” mai uşor de dispozitiv. Luând în seamă faptul că telefoanele din ultima vreme sunt rezistente la apă, ele pot fi curăţate cu apă şi săpun şi apoi şterse cu un prosop de hârtie. Însă nu apelați la această soluție fără să verificați dacă dispozitivul este sau nu rezistent la apă.

Cum putem să ne ferim de răspândirea coronavirusului prin intermediul bancnotelor

Bancnotele sunt considerate a fi obiectele care găzduiesc cei mai mulți microbi. În această perioadă în care răspândirea coronavirusului a luat amploare, se recomandă evitarea plăților în numerar.

Folosirea cardurilor contactless ar trebuie să minimizeze riscul adus de folosirea banilor cash, deşi şi acestea pot să găzduiască germeni şi virusuri.

Cea mai simplă soluție ar fi ca după ce utilizați orice formă de plătă, să nu uitați să vă spălați pe mâini. În acest fel veți știi sigur că ați ucis orice potențială bacterie luată de pe bancnote, monede sau carduri de credit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară