CORONAVIRUS | Numărul deceselor, la nivel mondial, a depășit pragul de 400.000. Cum evoluează pandemia de COVID-19. LIVE UPDATE

CORONAVIRUS | Numărul deceselor, la nivel mondial, a depășit pragul de 400.000. Cum evoluează pandemia de COVID-19. LIVE UPDATE
Foto: pixabay.com

Peste 7 milioane de oameni din întreaga lume au fost testați pozitiv, până acum, pentru infecția cu noul coronavirus, potrivit datelor publicate de worldometers.info. Peste 53.500 dintre persoanele contaminate se află, în acest moment, în stare gravă. În același timp, bilanțul global al deceselor a depășit pragul de 400.000. Totodată, de la începutul pandemiei de COVID-19 și până în acest moment, peste 3,4 milioane de pacienți infectați, din toată lumea, s-au vindecat.

Statele Unite ale Americii sunt țara care raportează cel mai grav bilanț, atât din punct de vedere al numărului de îmbolnăviri, cât și în ceea ce privește victimele. Aproape 2 milioane de americani au fost diagnosticați cu COVID-19 până acum și peste 112.000 dintre pacienții cu coronavirus din SUA au decedat. Pe de altă parte, în ciuda situației extrem de grave, există și vești bune. Peste 750.000 de persoane au fost declarate vindecate de la începutul crizei sanitare.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 676.000 de cazuri de îmbolnăvire și peste 36.000 de victime. În țara din America de Sud, mai bine de 300.000 de pacienți au învins în lupta cu boala și s-au vindecat.

Situația continuă să fie gravă și în Rusia, acolo unde au fost raportate, până acum, aproape 500.000 de infectări și peste 5.700 de decese. De asemenea, numărul pacienților ruși declarați vindecați a trecut de 221.000.

Între timp, România a depășit 20.200 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor a trecut de 1.300. Totodată, de la începutul epidemiei în țara noastră, peste 14.000 de pacienți s-au vindecat și au fost externați din unitățile medicale.

Evoluția pandemiei decoronavirusla nivel global. LIVE UPDATE

UPDATE, 7 iunie, ora 19.40 –Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că există șanse foarte mari ca mall-urile să fie redeschise începând din 15 iunie. Totul depinde însă, în continuare, de felul în care va evolua epidemia decoronavirusdin România. Redeschiderea marilor centre comerciale este extrem de importantă pentru economie, subliniază Florin Cîțu, adăugând că această măsură aduce beneficii în viața cetățenilor și din punct de vedere psihologic și al socializării.

UPDATE, 7 iunie, ora 19.40 –După o scădere susținută a ratei zilnice de infecție,Israelul a înregistrat un salt în noile cazuri decoronavirusîn ultimele săptămâni, oficialii din domeniul sănătății atribuind o mare parte a creșterii școlilor, astfel că peste 100 de unități de învățământ au fost închise, iar mii de elevi și profesori au fost băgați în carantină.

UPDATE, 7 iunie, ora 19.40 –Măştile de unică folosinţă, folosite de oameni pentru a se proteja împotriva pandemiei decoronavirus, au invadat plajele dinHong Kong, acestea adaugându-se cantităţilor deja îngrijorătoare de deşeuri de plastic care plutesc pe apele regiunii autonome de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze.

UPDATE, 7 iunie, ora 16.20 –Masca de protecție și distanțarea socială vor deveni „noua normalitate”. Avertismentul vine din partea mediculuiVirgil Musta, de la Spitalul Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Mediculcare a vindecat cei mai mulți români decoronavirussusține că viața noastră va fi schimbată definitiv de pandemia deCOVID-19iar deprinderile căpătate în această perioadă vor trebui păstrate și în viitor. Cu toate acestea,Virgil Mustaa precizat că este important ca oamenii să încerce să ducă o viață firească, respectând însă normele de igienă și distanțare socială.

UPDATE, 7 iunie, ora 16.20 –Grupul de Comunicare Strategică anunță că până duminică, la ora 13.00, în România au fost confirmate 20.479 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, cu 189 mai multe față de raportarea transmisă sâmbătă, la aceeași oră. 144 de pacienți cuCOVID-19sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă.Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1326. Totodată, de la debutul pandemiei, 14.638 de pacienți au fost declarați vindecați și au părăsit unitățile medicale în care au fost tratați.

UPDATE, 7 iunie, ora 16.20 –Chinava face vaccinul împotriva nouluicoronavirusun bun comun la nivel global în momentul când dezvoltarea sa va fi finalizată, potrivit unui anunț făcut duminică de ministrului științei și tehnologiei, Wang Zhigang, care a menționat că ţara sa doreşte o creştere a cooperării internaţionale în cazul dezvoltării unui vaccin.

UPDATE, 7 iunie, ora 16.20 –Eșecul Marii Britanii de a impune o izolare la nivel național pentru a face față răspândirii pandemiei decoronavirusa costat mai multe vieți, a declarat duminică unul dintre consilierii științifici ai guvernului, care a mai menționat că blocarea trebuia impusă mai repede.

UPDATE, 7 iunie, ora 10.30 –Brazilia a șterssâmbătă date publice privind numărul real al cazurilor deCOVID-19 înregistrate în luni întregi,într-o încercare de a ascunde adevăratele proporții ale pandemiei, în condițiile în care a devenit al doilea cel mai mare focar din lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`