Rectificare de la INSP: 6 decese legate de COVID-19 au fost raportate de două ori. Bilanțul rămâne la 923

Rectificare de la INSP: 6 decese legate de COVID-19 au fost raportate de două ori. Bilanțul rămâne la 923
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

UPDATE, 9 mai, ora 12 // Grupul de Comunicare Strategică a venit cu o rectificare, sâmbătă, înlocuind datele despre trei cazuri, „având în vedere raportarea dublă a șase decese din județul Suceavadin data de 8 mai”.

Astfel, decesul 889 se referă, în realitate, la o femeie de 67 de ani, din județul Dolj. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 1 mai și a murit în 8 mai.Comorbiditati: HTA. Tiroidectomie.

Decesul 900 se referă la o femeie de 99 de ani, din județul Arad, care a fost confirmată cu COVID-19 în 8 mai, zi în care a și decedat.Comorbiditati: HTA.

Decesul 903 se referă la o femeie de 79 de ani, din județul Timiș, care a fost confirmată cu COVID-19 în 25 mai și a murit în 8 mai.Comorbidități: Diabet zaharat. HTA. Boală renală cronică.

Grupul de Comunicare Strategică a explicat că urmeaza să fie înlocuite restul de trei decese pe masura raportării altor decese noi în cursul zilei de astazi. De asemenea, au fost înlocuite și datele de la decesul 892, care era dublat cu 890.Prin urmare, victima 892 este un bărbat de 78 de ani, din județul Arad, care a fost confirmat cu COVID-19 în 2 mai și a decedat în 8 mai.

Decesul 901 sse referă la o femeie de 89 de ani, din județul Vrancea. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 10 mai și a murit în 9 mai.Comorbidități: HTA gr.III. Boala hepatica cronica.

Victima 902 este un bărbat de 67 de ani, din județul Sibiu, care a fost confirmat cu COVID-19 în 24 aprilie. El și-a găsit sfârșitul în 8 mai.Comorbidități: Obezitate gr.II. HTA. Diabet zaharat tip II. Abces pancreatic

O femeie de 84 de ani, din județul Sibiu, este a 903-a vicitmă din România. Confirmată cu COVID-19 în 7 mai, ea a murit în 9 mai.Comorbidități: Anevrism aorta abdominală. HTA. Boala cardiaca ischemica

Știrea inițială // Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noi decese în rândul pacienților testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Astfel, la nivel național, bilanțul victimelor ajunge la 923. Autoritățile precizează că, în urma unor verificări, au fost descoperite decese neraportate.

”În urma schimbării sistemului de raportare a cazurilor și deceselor COVID-19, au fost făcute o serie de verificări, cercetări și completări ale bazei de date naționale, acestea având ca rezultat identificarea unui număr de decese neraportate”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

18 decese neraportate identificate în urma noului mod de raportare a victimelor

Este vorba despre 18 decese care au fost identificate în urma noilor raportări.

”În prezent direcțiile de sănătate publică introduc direct în platforma informațiile, iar INSP monitorizează tot procesul”, au mai precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică referitor la schimbările intervenite în sistemul de raportare a deceselor.

A 899-a victimă este o femeie de 84 de ani din județul Suceava, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 30 aprilie. Aceasta se afla într-un cămin de bătrâni din județ și a decedat pe 1 mai.

A 900-a victim este o femeie în vârstă de 61 de ani din județul Suceava , testată pozitiv pentru infecția cu COVID-19, pe 17 aprilie. Pacienta suferea și de astm bronsic, CIC, hipertensiune arterială (HTA), infarct miocardic în 2019 stentată, diabet zaharat tip I insulino dependent. Femeia a decedat pe 1 mai.

A 901-a victimă este o femeie de 78 de ani din județul Suceava, confirmată ca fiind infectatp cu noul coronaviris pe 21 aprilie. Ea a decedat pe 1 mai și era diagnosticată și cu insuficiență cardiacă, boala renală cronică și era dializată.

A 902-a victimă este un bărbat în vârstă de 80 de ani , tot din județul Suceava, testat poxitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 26 aprilie. El a decedat pe 1 mai și suferea de multiple comorbidități: Bronhopneumopatie obstructivă cronica (BPOC), fibroză pulmonară și HTA în stadiul 2.

A 903-a victimă este o femeie în vârstă de 32 de ani din județul Suceava. În cazul său confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 29 aprilie, iar pacienta a decedat pe 1 mai. Ea era diagnosticată și cu insuficiență respiratorie cronică, sindrom Pickwick, obezitate morbidă, diabet zaharat tip II, insuficiență venoasăcronică membre pelvine.

A 904-a victimă este un bărbat de 72 de ani din județul Suceava, testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 15 aprilie și decedat pe 21 aprilie. El avea și alte comorbidități: sechelar AVC, rinichi unic. Totodată, bărbatul se întorsese din Italia la începutul lunii februarie.

A 905-a victimă este o femeie de 69 de ani din județul Ialomița, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 22 aprilie. Ea a decedat pe 26 aprilie și suferea și de boală cardiovasculară și demență.

A 906-a victimă este un bărbat în vârstă de 55 de ani din județul Mureș, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 31 martie și decedat în aceeași zi. Pacientul suferea și de cardiopatie ischiemică și HTA.

A 907-a victimă este un bărbat de 77 de ani din județul Mureș. În cazul său, confirmarea contaminării cu noul coronavirus a a venit pe 29 aprilie, iar bărbatul a decedat pe 3 mai.

A 908-a victimă este o femeie de 62 de ani din județul Mureș, confirmată ca fiind contaminată cu noul coronavirus pe 10 aprilie. În cazul său nu sunt specificate eventuale comorbidități. Pacienta a decedat pe 21 aprilie.

A 909-a victimă este un bărbat de 56 de ani din județul Mureș, confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 pe 8 aprilie și decedat în aceeași zi. Pacientul suferea și de diabet zaharat de tip II și obezitate.

A 910-a victimă este un bărbat de 74 de ani din județul Sălaj, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 6 aprilie și decedat pe 16 aprilie. El era diagnosticat și cu diabet zaharat, hipertensiune pulmonară, HTA, cardiopatie ischemică și accident vascular cerebral (AVC) hemoragic în antecedete.

A 911-a victimă este o femeie în vârstă de 79 de ani din județul Arad. În cazul său, rezultatul pozitiv al tesului pentru noul coronavirus a venit pe 3 aprilie. Pacienta suferea ți de diabet zaharat tip II și hipotiroidie. Ea a decedat pe 8 aprilie.

A 912-a victimă este un bărbat de 67 de ani din județul Arad, confirmat ca fiind contaminat cu COVID-19 pe 29 martie și decedat pe 9 aprilie. El suferea și de HTA și astm bronșic.

A 913-a victimă este o femeie de 69 de ani din județul Vrancea, testată poztiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 12 aprilie. Ea avea și alte comorbidități: HTA, obezitate și Parkinson. Femeia a decedat pe 16 aprilie.

A 914-a victimă este un bărbat în vâsrtă de 81 de ani din județul Galați, care a primit confirmarea contaminării cu noul coronavirus pe 23 aprilie. Pacientul suferea și de boală renală în stadiul III și demență și a decedat pe 7 mai.

A 915-a victimă este un bărbat de 74 de ani din județul Galați, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 6 mai și decedat pe 7 mai. Acesta era diagnosticat cu multiple comorbidități: tumoră malignă sec. ficat, tumoră maligna cap pancreas, diabet zaharat tip II, HTA, trombocitopenie, insuficiență hepatica cronică.

A 916-a victimă este un bărbat în vârstă de 73 de ani din județul Hunedoara, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 28 martie. El decedase pe 25 martie și suferea și de adenocarcinom de colon descendent std. IV cu determinări secundare hepatice, insuficiență hepatică, hemoragie digestiva inferioara cu melenă.

A 917-a victimă este un bărbat de 69 de ani din județul Hunedoara, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 21 aprilie și decedat pe 22 aprilie. El suferea și de AVC, casexie și insuficiență renală.

A 918-a victimă este un bărbat de 69 de ani din județul Suceava, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 3 mai. El decedase cu o zi înainte. Pacientul suferea și de HTA și obezitate.

A 919-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județul Suceava, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 30 aprilie. Pacientul era diagnosticat și cu insuficiență cardiacă, obezitate și diabet zaharat și a decedat pe 7 mai.

A 920-a victimă este o femeie de 63 de ani din județul Suceava, testată pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 23 aprilie. Ea suferea și de HTA, obezitate și diabet zaharat și a decedat pe 7 mai.

A 921-a victimă este un bărbat în vârstă de 68 de ani din județul Suceava. În cazul său, confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 29 aprilie. Pacientul avea și alte comorbidități: HTA și cardiopatie ischemică cronică. Decesul său a survenit pe 7 mai.

A 922-a victimă este o femeie de 62 de ani din județul Hunedoara, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 13 aprilie și decedată pe 7 mai. Ea era diagnosticată și cu HTA, cardiopatie ischemică cronică și neoplasm uterin.

A 923-a victimă este o femeie de 71 de ani din județul Botoșani, testată pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 13 mai. Ea suferea și de HTA și AVC ischemic. Femeia a decedat pe 8 mai.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică precizează că decesele 891 și 896 sunt același decese. Astfel decesul 896 devine:

Deces 896

Bărbat, 63 ani, județ Argeș

Data confirmării: 04.05.2020

Data deces: 06.05.2020

Peste 14.800 de cazuri de COVID-19 în România

Potrivit celor mai recente date anunțate de autorități, până vineri la ora 13.00, la nivel național au fost confirmate14.811 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 312 mai multe față de raportarea transmisă joi, la aceeași oră. 232 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. De asemenea,6.423 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`