CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății: „Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei”

CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății: „Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei”
Foto: gov.ro

Făcând referire la situația epidemiologică din România, Nelu Tătaru a declarat că „suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei”.

„Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare și vom avea zile cu număr mai mare și zile cu număr mai mic. Dar pandemia nu se tranșează în spitale. Repet că încă nu am scăpat, purtăm în continuare mască”, a precizat ministrul Sănătății la Digi24.

Oficialul a mai precizat și că există focare în anumite județe din țară și în București, subliniind totodată că reluarea activității restaurantelor, cinematografelor șiteatrelorde la 1 septembrie va trebui făcută cu respectarea riguroasă a regulilor în vigoare.

Nelu Tătaru, despre evoluția epidemiei de coronavirus din România

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății a făcut oserie de precizări cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din România.

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri. Vom avea câteva săptămâni pentru această stabilizare. Hai să lăsăm să se stabilizeze un număr de cazuri noi de la o zi, la alta, ca să putem trece pe panta descendentă

Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital.

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a menționat Nelu Tătaru.

Este, așadar, un nou apel la disciplină, rigoare și responsabilitate din partea ministrului Sănătății, în condițiile în care, susține ministrul, încă avem o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus.

COVID-19 – Nou record negativ în România

Potrivit celor mai recente date, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.504 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de25.052de teste prelucrate.

Acesta este un nou record negativ înregistrat în țara noastră, de la începutul epidemiei de SARS-C0V-2.

De miercuri până joi, 38 de pacienți cu COVID-19 au decedat, iar în acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 492 persoane aflate în stare gravă.

„Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.”, se mai arată în comunicatul GCS.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`