CORONAVIRUS | Ministrul interimar al Educației, despre varianta închiderii școlilor: Cursurile ar putea fi predate online (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ministrul interimar al Educației, despre varianta închiderii școlilor: Cursurile ar putea fi predate online (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile nu au luat în calcul, până în prezent, varianta închiderii școlilor. Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, face apel la calm și îi îndeamnă pe elevi sa meargă la ore. În România sunt deocamdată patru cazuri confirmate de elevi care au fost infectați, trei din Timiș și unul din Hunedoara. Ministrul interimar al Educației a mai spus că dacă vor exista foarte multe cazuri de coronavirus, va trebui să se găsească o soluție de predare a cursurilor online.

”Măsura suspendării cursurilor este luată de Comitetul Național pentru Situații Specială de Urgență. Astăzi (luni – n.r.), la ora 16.00, vom avea o altă întâlnire și vom vedea dacă este necesar să lupăm în calcul suspendarea cursurilor. Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Educației, deja a transmis o procedură către toate unitățile de învățământ, prin care s-a stabilit modalitate suspendării cursurilor acolo unde apare un caz de îmbolnăvire cu coronavirus”.

Întrebată dacă se ia în calcul inclusiv măsura predării cursurilor online, ministrul a răspuns: ”Am luat în calcul și această soluție. Încă de săptămâna trecută am gândit o astfel de procedură. Astăzi avem o întâlnire cu reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale pentru a lua în calcul și predarea cursurilor într-un astfel de mod. Luăm în calcul inclusiv dotările, nu numai modalitatea de realizare a acestor cursuri”.

”Eu am ținut în permanență legătura cun Inspectoratele școlare județene și m-au asigurat că în școli există săpun și dezinfectant”, a mai spus ministrul interimar al Educației.

Odată cu depistarea de noi cazuri de infecție cu coronavirus din România și cu noile restricții impuse adunărilor de oameni, se ridică în aer tot mai tare suspiciunea că noul coronavirus și efectele sale ar putea da peste cap activitatea școlilor și a liceelor din țară.

Astfel, pe grupurile de elevi din București a început să circule anexa de la Hotărârea nr. 6 din 6 martie a Ministerului Afacerilor Interne, care prevede, printre altele, procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase