Coronavirus | Ministerul Educației: Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice, amânate

Coronavirus | Ministerul Educației: Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice, amânate

În contextul extinderii cazurilor de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, Ministerul Educației anunță că a luat o serie de măsuri, printre care și amânarea simulărilor pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri.

Totodată, înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor.

De asemenea, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

Amintim că și toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020)

Pe teritoriul României se află în carantină 52 de persoane, în timp ce alte 11.235 se află în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. (Detalii AICI)

De asemenea, autoritățile au confirmat, marți, 25 români infectați cu coronavirus, dintre care cinci s-au vindecat. (Detalii AICI)

Totodată, de gripă sezonieră au murit până acum 57 de persoane.

În acest moment, în lume sunt 114.558 de persoane contaminate. Au murit 4.028 de oameni și au fost vindecați alți 64.268.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`