Un medic militar detașat la Spitalul Județean Suceava a fost diagnosticat cu COVID-19

Un medic militar detașat la Spitalul Județean Suceava a fost diagnosticat cu COVID-19

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are management format din medici militari începând cu 2 aprilie. Tot aici au fost detașate mai multe cadre medicale pentru a suplini lipsa personalului care a font infectat cu noul coronavirus. Totuși, un medic militar detațat de la Cluj a fost testat pozitiv ca fiind infectat cu coronavirus, potrivit stirisuceava.net.

Persoana în cauză infectată cu noul coronavirus este medic anestezist

Informația potrivit căreia un medic militar detașat de la Cluj la Spitalul Județean a fost diagnosticat cu COVID-19 a fost confirmată și de de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că este vorba despre un medic anestezist, potrivit Hotnews.ro.

Acesta a intrat în contact și cu alte patru cadre medicale, care au fost testate negativ la acest moment.

La începutul lui aprilie, o echipă militară a preluat conducerea interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Totodată, Suceava este județul din România cu cel mai mare număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Potrivit raportărilor de deuminică, în Suceava sunt 1.661 de persoane infectate.

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus

Potrivit raportărilor primite de Institutul National de Sănătate Publică, 812 cadre medicale erau infectate în România cu noul coronavirus în data de 10 aprilie.

Cele mai multe cadre medicale infectate cu noul coronavirus se găsesc în Suceava, cu un număr de 429. Pe locul doi se află cu București cu 103 de cazuri, iar pe locul trei este Arad cu 44 de cazuri.

Județele care au cele mai puține cadre medicale sunt Băila, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Teleorman și Vrancea cu un singur caz.

Cele mai recente date din România în contextul epidemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, faptul că bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 6.300 de infectări cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 310 noi cazuri de îmbolnăvire. 852 de persoane s-au vindecat, dar 204 sunt internate la secțiile de Terapie Intensivă.306 români din interiorul granițelor au murit, iar în Diaspora bilanțul deceselor a ajuns la 44.

Un număr de 696 de cetățeni români de peste hotare sunt infectați cu coronavirus. În țară, peste 24.000 de oameni sunt în carantină și peste 68.700 sunt în izolare la domiciliu.

Până acum, în România au murit 306 oameni infectați cu COVID-19. Aceștia erau internați în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj.

Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în Suceava (1.661), București (751), Hunedoara (303), Neamț (285), Timiș (284), Arad (249), Brașov (238), Mureș (217).

Cel mai puține infectări sunt în Harghita (7), Gorj (8), Olt (12), Buzău (13) și Vâlcea (13).

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Suceava (73), București (31), Hunedoara (30), Arad (26), Timiș (14), Mureș (13), Neamț (11) și Ialomița (10).

24.193 de persoane sunt în carantină instituționalizată și 68.757 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Până duminică, ora 13.00, în România au fost prelucrate 62.328 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`