CORONAVIRUS. Medic militar aflat în prima linie la Spitalul Suceava: ‘Aici e război și pierdem. Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi de COVID-19 cu saturație sub 60% și 10 ventilatoare…pe cine intubăm?’

CORONAVIRUS. Medic militar aflat în prima linie la Spitalul Suceava: 'Aici e război și pierdem. Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi de COVID-19 cu saturație sub 60% și 10 ventilatoare...pe cine intubăm?'

Mihai Mărginean, medic militar anestezist ajuns la Suceava, unde a fost lovit de realitatea cruntă de acolo, povestește clipele de coșmar prin care trec atât pacienții diagnosticați cu COVID-19, cât și cadrele medicale.

Numită și Lombardia României, Suceava are cele mai multe și cele mai grave cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, autoritățile au decis ca Armata să prea controlul, iar unitatea medicală să fie militarizată.

Mărturia tulburătoare a unui medic anestezist plecat la Suceava pentru a lupta cu coronavirusul

Plecat cu teoria pe care o știa pe derost, dar și cu un plan împotiva COVID-19, medicul anestezist a constatat că nimic din ce se gândise acasă nu se potrivea cu realitatea din Spitalul Suceava.

“Aici e război și pierdem. Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele”, a transmis Mihai Mărginean prin intermediul unei postări publicate pe Facebook.

Realitatea cruntă de acolo, cu condiții precare și oameni puțin și epuizați,îl fac pe medicul anestezist delegat la Suceava să spună că ce mai rău nici măcar nu s-a întâmplat.

El le transmite românilor să se pregătească psihic de momentul în care cadrele medicale vor trebui să aleagă pe cine salvează.

“Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi cu saturație sub 60% și 10 ventilatoare…pe cine intubăm??”, se întreabă Mărginean.

Medicul anestezist face apel și la Divinitate în postarea sa. El îi îndeamnă pe toți la rugăciune și la recunoașterea neputinței în fața coronavirusului pentru, spune acesta, recunoașterea înfrângerii este primul pas spre victorie.

Medicul Mihai Mărginean explică de ce Italia are atât de multe cazuri de COVID-19

Totodată, medicul aflat în prima line în războiul contra COVID-19 dă și un răspuns unei întrebări pe care mulți oameni și-au pus-o. Este vorba despre situația din Italia și de cum a putut o țară cu sun sistem medical atât de bine pus la punct să fie îngenuncheată de virusul chinez.

Potrivit acestuia, chiar și cei mai buni specialiști, încrezători și vanitoși, plecați la spital pentru a învinge coronavirusul și-au dat seama că că s-au supraevaluat în fața unei pandemii de proporțiile acestea.

În concluzie, Mihai Mărginean afirmă că știința este extraordinară și poate face minuni, dar nu cu un medic, două asistente și o infirmieră care se străduiesc să țină în viață 30 de pacienți.

Iar atunci când aparatura lipsește, așa cum se întâmplă la Suceava, misiunea devine aproape imposibilă.

Medicul anestezist a mai relatat o încercare de resuscitare a unui pacient, intervenție făcută practic cu “mâinile goale”. Nu pentru că medici ori asistentele nu își doresc salvarea conaționalilor lor, ci pentru că atunci când împarți un aparat cu toți ceilalți colegi sau când acesta lipsește cu desăvârșire, medicul este înfrânt în cele din urmă.

Relatarea de pe “frontul”sucevean transmisă de doctorul Mărginean este una cu adevărat tulburătoare.

CORONAVIRUS. Medic militar aflat în prima linie la Spitalul Suceava: ‘Aici e război și pierdem. Pregătiți-vă sufletește pentru decizii grele’

Suceava, Lombardia României, cu peste 1.400 de cazuri de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până joi, ora 13.00, Suceava este de departe cel mai grav afectat județ din România, cu 1.487 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Municipiul este închis. De asemenea, opt localități din jur sunt izolate, iar principalul spital este militarizat. Cu toate acestea, focarul de COVID-19 pare scăpat de sub control.

Aa doua cea mai afectată zonă este Bucureștiul, cu aproape 660 de cazuri testate pozitiv cu coronavirus.

Județele cu cele mai puține cazuri de COVID-19

La polul opus se află județele Harghita, cu 4 cazuri, și Gorj, cu 9 cazuri de COVID-19.

De departe cel mai bun exemplu de bune practici în războiul cu coronavirusul este județul Cluj.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat exemplul Clujului întregii țări. Aici se fac peste 1.000 de teste zilnic, iar Tătaru i-a rugat pe specialiștii de la Cluj-Napoca să ajute cu testarea și orașele Suceava și Deva.

De asemenea, Cluj-Napoca este primul oraș din România care supraveghează respectarea stării de urgență cu dronele.

Bilanțul coronavirusului la nivelul României

Până în data de 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate, iar 229 au decedat.

De asemenea, la terapie intensivă se află în acest moment 178 de pacienți confirmați pozitiv cuCOVID-19.

Peste 25.500 de persoane sunt în carantină și87.400 în izolare la domiciliu.

Coronavirus în lume. Numărul îmbolnăvirilor depășește 1,5 milioane de cazuri

Virusul depistat în Wuhan, China la finele anului trecut s-a răspândit cu repeziciune pe tot globul.

La nivel mondial, 1.524.833 de persoane sunt diagnosticate cu COVID-19, iar88,965 de decese au fost raportate până la ora transmiterii acestei știri.

Vestea bună este că 332,989 de oameni din întreaga lumea s-au însănătoșit și au fost externați.

De altfel, la nivel mondial peste un miliard de oameni se află în autoizolare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:37 - Uleiul din ficat de cod: Soluția care a avut beneficii surprinzător de clare pentru sănătate, chiar dacă e din alt secol
18:29 - Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual