CORONAVIRUS | Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. La un moment dat, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR. Din fericire, nu au fost pierderi

CORONAVIRUS | Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. La un moment dat, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR. Din fericire, nu au fost pierderi
Foto: DSU

UPDATE: Unitatea de Terapie Intensivă mobilă a spitalului ”Victor Babeș”, în care au murit, luni, trei pacienți COVID-19 în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen, s-a aflat anterior la Ploiești, nu la Pitești, așa cum s-a anunțat inițial. Unitatea mobilă ATI de la Pitești se află acum la spitalul ”Sfântul Ioan” din Capitală.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Unităţile mobile de terapie intensivă sunt folosite de aproximativ 10 luni pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Cu toate acestea, unele nu au funcționat. La Ploieşti, medicii au avut „tot timpul” probleme cu TIR-ul ATI, iar câteva săptămâni acesta a fost nefuncţional, după ce instalaţia de climatizare a cedat.

„Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. În vara anului trecut, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR. Nu erau toţi foarte grav, unii puteau respira. Din fericire, am găsit atunci loc pe secţia de terapie intensivă din spital şi i-am dus acolo. Nu au fost pierderi de vieţi”, a declarat un medic din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru News.ro.

El a mai afirmat că scăderea oxigenului a fost de departe cea mai serioasă problemă, însă nu a fost singura. Mai exact, în august anul trecut instalaţia de climatizare a TIR-ului a cedat, făcând ca unitatea mobilă să fie nefuncţională. Se întâmpla pe 23 august, la puţin peste o lună după ce TIR-ul fusese adus la Ploieşti. Mai mult de două săptămâni, TIR-ul a fost neutilizat. În 8 septembrie, autorităţile din judeţ au anunţat că instalaţia de climatizare a fost repusă în funcţiune.

„Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte. (…) Unităţile de acest tip sunt făcute pentru evacuare. Ţii bolnavii o zi, două, apoi îi duci în spital”, a spus medicul.

Trei pacienți COVID-19 care erau tratați în TIR-ul ATI de la spitalul ”Victor Babeș” au murit în urma unei defecțiuni

Amintim că trei pacienți COVID-19 care erau tratați în TIR-ul ATI de la spitalul ”Victor Babeș” au murit în urma unei defecțiuni apărute la instalația cu oxigen.

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile”, a transmis, luni, Ministerul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`