CORONAVIRUS | Măsuri impuse pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” începând din 15 mai: Ce reguli vor trebui să respecte pasagerii după expirarea stării de urgență

CORONAVIRUS | Măsuri impuse pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” începând din 15 mai: Ce reguli vor trebui să respecte pasagerii după expirarea stării de urgență

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti anunță un set de reguli care se vor aplica, începând din data de 15 mai în cazul Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”. Astfel, după expirarea stării de urgență, instituită în România pe fondul pandemiei de coronavirus, pasagerii, fie că se vor afla în incinta aerportului, în autobuzele de transfer la sau de la avion sau în interiorul aeronavelor, vor trebui să respecte mai multe reguli privind siguranța sanitară și distanțarea socială.

Concret, potrivit unui comunicat se presă al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, în primul rând, fiecare pasager are obligația de a purta în permanență măști de protecție și de a sta la o distanță fizică de un metru față de cei din jur.

Imediat după sosirea la aeroport, pasagerii vor fi debarcați la distanță față de terminal, iar ulterior, vor fi îndrumați către cortuurile de așteptare. De aici, ei vor pleca spre terminal, în grupuri organizate de angajații aeroportului.

Staționarea în zona publică a terminalului este interzisă, iar pentru a se asigura că această regulă nu este încălcată, reprezentanții Aeropotului au decis eliminarea tuturor banchetelor din zonă.

Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

De asemenea, îmbarcarea în avion se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa aeronavei, iar debarcarea va începe cu pasagerii aflați pe rândul de lângă ușă.

Fluxul de sosiri nu este modificat, însă este interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Excepție fac cazurile în care persoanele respective trebuie să ajungă la grupurile sanitare, la supermarket sau vor să achiziţioneze de bilete de avion.

În incinta Aeroportului, pe fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante pe care pasagerii le pot folosi oricând, dar mai ales după efectuarea controalelor.

Reprezentanții Companiei mai recomandă ca pasagerii să se afle în permanență în contact cu operatorul aerian pentru orice informații referitoare la zbor și să se prezinte la Aeroport cu trei ore înainte de ora programată pentru decolarea aeronavei.

CORONAVIRUS | Măsuri impuse pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” începând din 15 mai: Ce reguli vor trebui să respecte pasagerii după expirarea stării de urgență

Suspendarea zborurilor spre și dinspre țările din zona roșie, menținută până la data de 14 mai

Potrivit prevederilor din Ordonanțele Militare nr. 10 și nr.11, până la data de 14 mai se menține măsura suspendării zborurilor spre și dinspre următoarele state: Spania, Italia, Franța, Germania, Austria, Belgia, Elveția, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Olanda, Turcia, Iran.

Starea de urgență nu va mai fi prelungită după 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă

Starea de urgență de pe teritoriul României, instituită inițial pe 16 martie pentru 30 de zile și prelungită apoi, la jumătatea lunii aprilie, cu alte 30 de zile, va expira pe 14 mai la miezul nopții. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai prelungi această măsură, ea urmând a fi înlocuită cu starea de alertă. Totuși, situația este, în continuare, incertă, în România, în intervalul 15-17 mai. Asta pentru că, deși Curtea Constituțională a respins contestația Avocatului Poporului, cu privire la ordonanța de urgență care reglementează starea de alertă, la unul din punctele deciziei judecătorilor se precizează că dispozițiile prevăzute în OUG ”sunt constituționale doar dacă măsurile impuse în perioada stării de alertă nu vizează restrângerile unor drepturi sau libertăți fundamentale. De cealaltă parte, legea adoptată, miercuri, în Parlament, și care cuprinde măsurile ce vor fi aplicate în cadrul stîrii de alertă, are nevoie de câteva zile pentru a intra efectiv în vigoare. Așa se face că după expirarea stării de urgență și intrarea în vigoare a stării de alertă vor exista trei zile în care legal, nu va fi impusă nicio restricție.

Peste 16.000 de cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că la nivel național au fost confirmate 16.002cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 224 mai multe față de raportarea făcută marți, Bilanțul deceselor a ajuns la 1.036. În același timp, 7.961 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră