CORONAVIRUS | Masca de protecție, obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din județul Bacău

CORONAVIRUS | Masca de protecție, obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din județul Bacău

Masca de protecție devine obligatorie, de miercuri, 5 august, și în spațiile deschise aglomerate din județul Bacău. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacăun, masca va fi obligatorie în pieţe şi târguri, în staţii, precum şi în parcarea Aeroporului George Enescu şi în orice zonă aglomerată unde nu se poate respecta măsura distanţării fizice.

Masca de protecție, obligatorie în județul Bacău

Conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, începând de miercuri, 5 august, de la ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măştilor de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în pieţele şi târgurile organizate în localităţile din judeţul Bacău, pe toată durata de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare pentru pasageri, respectiv staţii de autobuz şi microbuz, peroane ale staţiilor ori gărilor CFR şi autogărilor.

Vizată mai este și parcarea Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, precum şi în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanţarea socială.

Exceptție fac copiii de sub 5 ani.

Fiecare Primărie din județ va trebui să-și informeze localnicii despre toate locurile şi destinaţiile în care e obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Masca de protecție, obligatorie și în Capitală

Prefectura Capitalei a confirmat pentru B1.RO ca în urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a luat decizia ca masca să devină obligatorie și în București, începând de marți și în București, în zonele pietonale din Centrul Vechi, nu și pentru terase.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București a precizat că s-a decis, totodată ca masca de protecție să devină obligatorie atât în piețele sau târgurile din București, cât și în gările sau autogările din Capitală.

De asemenea, masca va trebui să fie purtată și în stațiile de autobuz sau de tramvai, aflate în spațiul deschis.

Totodată, organizatorii de spectacole în aer liber au obligativitatea de a pune la dispoziția spectatorilor măști de protecție.

Aproximativ 20 de judeţe au adoptat măsura obligativității purtării măștii de protecție

Masca este obligatorie în mai multe judeţe din ţară, precum: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Arad, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Călăraşi, Vaslui precum și în Dolj.

Totodată, până la încetarea stării de alertă, se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace şi pieţe de vechituri, cu excepţia pieţelor agroalimentare. Clienţiidin aceste spații publice vor purta măşti de protecţie, în timp cecomercianţii vor purta atât mănuşi, cât şi măşti de protecţie.

Zonele de pe litoral unde masca este obligatorie

  • Mamaia – faleza, promenada, satul de vacanță, piațeta de la Cazinoul din Mamaia;

  • Constanța – gară, delfinariu, curțile bisericilor, faleză Cazinou, Portul Tomis (unde sunt terase), Piața Ovidiu;

  • Eforie Nord / Eforie-Sud – zona de promenadă, faleza de la Belona până în capătul de sud, aleile pietonale din centrul stațiunilor, unde sunt multe magazine;

  • Costinești – toată zona de promenadă de lângă mare, plus aleile pietonale;

  • Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai – aleile pietonale plus zonele de promenadă de lângă țărmul mării și parcul de distracții de la Neptun; Vama Veche – strada mică, zona de parcare de lângă plajă și toată aleea paralelă cu plaja, în zona teraselor și a cluburilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)