CORONAVIRUS | Marcel Vela a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după confirmarea celui de al 5-lea caz

CORONAVIRUS | Marcel Vela a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după confirmarea celui de al 5-lea caz

Marcel Vela a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență la sediul Ministerului de Interne (MAI), după confirmarea celui de al cincilea caz de coronavirus în țara noastră.

România are în acest moment cinci bolnavi diagnosticați cu noul coronavirus. Ultima persoană diagnosticată este un băiatd e 16 ani din Timișoara, nepot al bărbatului de 47 de ani confirmat pozitiv cu o zi înainte.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. (Detalii AICI)

Acesta este al treilea caz confirmat la Timișoara, iar unordin de ministru spune că “în funcție de evoluția situației epidemiologice și confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeași comunitate se poate decide declararea carantinei într-o comunitate”.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, afirmă însă că este vorba despre comunitățile mici, nu despre orașe mari precum Timișoara. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`