CORONAVIRUS | MApN: Pacienţi testați pozitiv, transportaţi în Moldova şi Ardeal

CORONAVIRUS | MApN: Pacienţi testați pozitiv, transportaţi în Moldova şi Ardeal
Foto: IGSU

O misiune de transport umanitar este efectuată luni, de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, aflaţi în stare gravă.

Pacienţi infectați cu Covid-19, transportaţi în Moldova şi Ardeal de MApN

Mai exact, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de SARS-CoV-2.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13:30, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Nicolae Ciucă, despre implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19

Amintim că ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, a vorbit despre felul în care se va implica Armata în procesul de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus. Șeful MApN a explicat că Armata se va implicat atât cu resursă umană, cât și cu sprijin logistic în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

”Strategia de vaccinare a fost discutată și aprobată de Guvern săptămâna trecută, urmează ca în această săptămână să fie aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziție atât resursa umană, cât și sistemul de sprijin logistic a întregului proces de vaccinare. Elementele sunt foarte bine stabilite de către specialiștii din cadrul Institutului, dar și din cadrul Direcției medicale militare, ca atare avem toate elementele pe hârtie, deja demarate în procesul de realizare a liniilor concrete de exectare. Asta vă pot spune până în acest moment”, a declarat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`