CORONAVIRUS. Managerul demis al Spitalului Piatra Neamț își trata soția de COVID-19, deși nu era bolnavă: ‘Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea’

CORONAVIRUS. Managerul demis al Spitalului Piatra Neamț își trata soția de COVID-19, deși nu era bolnavă: 'Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea'

Situație alarmanetă în Neamț, în plină pademie de coronavirus. Managerul interimar la Spitalului Județean Piatra-Neamț, Florin Apostoae, numit în funcție în data de 4 aprilie, a fost revocat joi seară, prin ordin de ministru, după ce unitatea condusă de acesta nu a mai făcut față umărului de bolnavi cu COVID-19.

Ulterior, Florin Apostoae, medic în medicină de urgenţă, a susținut că, probabil, la conducere se vrea un medic epidemiolog, dată fiind epidemia de coronavirus

Fostul manager al Spitalului Piatra Neamț și-a tratat soția de COVID-19, deși nu era bolnavă

Mai mult, managerul demis a confirmat informația apărută în presa locală conform căreia acesta i-ar fi administrat soției sale tratament anti -COVID-19 deși femeia nu era infectată cu noul coronavirus.

El a justificat prin faptul că soția sa are o problemă imunitară, iar el, în calitate de medic, este expus la infectarea cu noul coronavirus și pe care nu voia să i-o transmită acesteia.

“Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea”, a explicat fostul manager al Spitalului Județean Neamț, Florin Apostoae, într-o interveţie telefonică la Antena3.

Demiterea de la Spitalul Piatra Neamț, după ce spitalul nu a făcut față pacienților cu COVID-19

Conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț a anunțat că 30 de pacienți cu COVID-19 vor ajung la Iași deoarece ei nu mai reușesc să facă față, personalul fiind limitat.

Ministrul Sănătății vorbește despre management “strict politic”

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că un management slab al unui spital și care gândește strict în cheie politică întotdeauna va acuza subfinanțarea unității medicale.

Acesta a arătat că managerii de spitale au patru surse de finanțare, cel puțin: distribuitori, producători, importatori și un plan de achiziții.

Dacă toate acestea sunt blocate, spune Tătaru, se intervine la Ministerul Sănătății care, prin Unifarm, cumpără din țară și din afară echipamentele, materialele și testele necesare.

„Cât timp o să avem o realizare a unui management doar strict politic, fără a avea un profesionist, nu putem avea pretenţia că ştim să gestionăm banii care vin. Un management slab tot timpul va acuza subfinanţarea, un manager bun va investi și va fi pregătit măcar parţial”,a declarat Ministrul Sănătății la Digi24.

Nelu Tătaruverifică situaţia dela Spitalul din Piatra-Neamț, în plină criză provocată de COVID-19

În acest context, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, va verifica situația din Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, vizita fiind anunțată vineri dimineață.

În acest moment la Spitalul de Urgență Piatra Neamț sunt şapte medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la Piatra Neamț, până joi, ora 13.00, erau confirmate 202 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Verificări drastice în spitale după pandemia de coronavirus

Ministerul Sănătății a mai anunțat și schimbări majore în spitale, după ce pandemia de coronavirus va trece.

Potrivit acestuia, fiecare unitate spitalicească va fi ferificată pentru a se vedea eficacitatea managementului.

“În ceea ce privește accesul la funcția de manager, și în ceea ce privește circuitele și atribuțiile pe care ar trebui să le aibă fiecare unitate sanitară, poate nişte autorizaţii și acreditări nu așa ușor date, poate nişte angajări nu atât de uşor făcute, poate de o implicare mai mult şi mai serioasă a autorităţii locale”, a adăugat Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`