CORONAVIRUS | La 4.000 de paturi de ATI, România are 2.934 de ventilatoare pentru susținerea plămânilor. Nu toate sunt funcționale

CORONAVIRUS | La 4.000 de paturi de ATI, România are 2.934 de ventilatoare pentru susținerea plămânilor. Nu toate sunt funcționale
Foto: pixabay.com

În plină pandemie de coronavirus și în condițiile în care numărul cazurilor de contaminare de pe teritoriul României a început să crească vertiginos în ultimele zile, ies la iveală date îngrijorătoare în legătură cu capacitatea sistemului de sănătate din țara noastră de a trata pacienții cu COVID-19, dacă situația ar deveni foarte gravă.

Este știut deja că virusul atacă plămânii, ceea ce duce la deteriorarea rapidă a celor contaminați, mai ales din punct de vedere respiratoriu.

În aceste condiții, jurnaliștii de la Libertatea, care citează surse din cadrul Ministerului Sănătății, notează că, la 4.000 de parturi de Anestezie și terapie Intensivă (ATI), în spitalele din țară există, 2.934 de ventilatoare, dintre care sunt funționale 2.816. Acestea ajută la susținerea funcționării plămânilor pacienților infectați.

De asemenea, România are 2.054 de mașini pentru anestezie, dintre care doar 1.987 funcționează. Aceste aparate sunt utilizate pentru administrarea unui anestec gazos care include gaze anestezice şi alte gaze care susţin viaţa.

În spitalele din țară mai există 7868 monitoare, care transkit în timp real date despre starea de sănătate a pacientului. Dintre ele sunt funcționale 7.670.

Sursa citată mai precizează că unitățile medicale din țara noastră dispun de 2.599 de injectomate, adică seringi fixe prin care se administrează diferite substanțe. La fiecare pat ATI e nevoie de 4 seringi.

Autoritățile române au anunțat, joi dimineață, încă un caz de contaminare cu noul coronavirus. Este vorba despreo femeie, în vârstă de 20 de ani, din București. Aceasta este contact direct cu un prieten șofer al pacientuluiinternat la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală.

Astfel, bilanțul îmbolnăvirulor din țara noastră ajunge la 48.

Aceasta devine astfel al șaptelea pacient care este cotaminat de fostul ofițer MAI care a mințit în legătură cu călătoria sa în Israel, acolo de unde cel mai probabil a luat virusul. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)