CORONAVIRUS | Klaus Iohannis: Fac un apel la înțelepciune, echilibru și calm pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică

CORONAVIRUS | Klaus Iohannis: Fac un apel la înțelepciune, echilibru și calm pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, apel la înțelepciune și calm în contextul apariției mai multor cazuri de infecție cu coronavirus pe teritoriul României. Șeful statului a avertizat că viața socială nu trebuie să devină o victimă a unei „epidemii de panică, pe fondul neîncrederii și al știrilor false”.

”În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, fac un apel la înțelepciune și echilibru, la calm și realism, pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii și al știrilor false.

Responsabilitatea trebuie să ghideze permanent deciziile politice, iar convingerea mea fermă este aceea că atunci când există bună-credință și înțelepciune, vom găsi cele mai bune soluții și vom depăși orice obstacol”, a declarat Klaus Iohannis în discursul pe care l-a susținut, miercuri seară, în cadrul Galei „Women in Economy 2020”.

Două noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate, miercuri, în România, număul total al pacienților testați pozitiv până acum în țara noastră ajungând la șase.
Ultimii doi pacienți sunt un bărbat de 71 de ani din Suceava și un bărbat din Timișoara, nepotul bărbatului din același oraș, care fusese testat pozitiv pentru coronavirus cu o zi înainte, marți.

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică, pacientul de 71 de ani s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. În data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

Al cincilea caz este este un bărbat din Timișoara, nepotul bărbatului din același oraș, care fusese testat pozitiv pentru coronavirus cu o zi înainte, marți.

„În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat”, arată comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Așadar, unchiul său fusese declarat infectat marți și devenea, astfel, al patrulea caz confirmat de îmbolnăvire cu Covid-19 în România. Bărbatul are o vârstă de 47 de ani și este tot din Timișoara.

Primul caz era anunțat în 26 februarie, în persoana unui tânăr din Gorj. Cu toate acestea, între timp, el a fost testat negativ deja de două ori consecutiv, astfel că autoritățile l-au declarat vindecat și au luat decizia să fie externat.

Al doilea caz este reprezentat de un bărbat de 45 de ani din Maramureș, care primește tratament simptomatic. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al treilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare.

Amintim, în acest context, că și Ucraina a confirmat un caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat care a revenit din Italia, prin România, astfel că autoritățile române încearcă acum să refacă traseul acestuia pentru a putea demara o anchetă epidemiologică pe teritoriul țării noastre.

Bărbatul infectat a fost spitalizat sâmbătă la Cernăuţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`