CORONAVIRUS | Județul Ilfov, în continuare în topul negativ al zonelor cu cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor, cu 6,78 de cazuri la mia de locuitori

CORONAVIRUS | Județul Ilfov, în continuare în topul negativ al zonelor cu cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor, cu 6,78 de cazuri la mia de locuitori
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis în raportarea demiercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 4.076 de cazuri de infectare cu coronavirus. În acest moment, în unitățile medicale de profil din România sunt internați 13.360 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 1.521 se află în secțiile de terapie intensivă. De marți până miercuri au fost înregistrate 164 de decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus.

11 județe și Bucureștiul se află în scenariul roșu

În continuare, 11 județe și Capitala se află în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri de infecare cu coronavirus la mia de locuitori. Pe primul loc în acest clasament negativ se află, de departe, județul Ilfov, cu o rată a incidenței de 6,78 la mie, în ultimele 14 zile.

Pe locul al doilea se află județul Cluj, cu 5,90 la mie. În București, rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire este de 5,87 la mia de locuitori.

În scenariul roșu se mai află județele Alba, Arad, Bihor, Brașov, Constanța, Galați, Hunedoara, Sibiu și Timiș.

Singurele județe care se mai află în scenariul verde, în acest moment, sunt Gorj, Harghita, Maramureș, Suceava și Vaslui.

Totodată, municipiul București se află în continuare peprimul loc în topul negativ al numărului de infectaţi în ultimele 24 de ore. Clasamentul arată astfel: București- 668 cazuri, Cluj– 314cazuri, judeţul Constanța- 169, județul Timiș- 169.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în România au fost înregistrate1.016.449 de cazuri de infectare, dintre care920.653 de pacienți au fost declarați vindecați.

Bilanțul total al deceselor a ajuns la25.605.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`