CORONAVIRUS | India: Primul medicament pentru COVID-19 realizat din plante. Se efectuează studii clinice

CORONAVIRUS | India: Primul medicament pentru COVID-19 realizat din plante. Se efectuează studii clinice
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Cel mai mare producător de medicamente din India, Sun Pharmaceutical Industries Ltd., a demarat o serie de studii de laborator pentru primul medicamentpentru COVID-19realizat din plante, scrie Hindustan Times.

Astfel, 210 pacienți infectați cu noul coronavirus, din 12 centre din India, vor fi testați cu acest tratament experimental, iar rezultatele sunt așteptate să apară până în luna octombrie.

„Terapia AQCH”, create inițial pentru a trata dengue, „a demonstrat un efect antiviral larg” în testele de laborator împotriva coronavirusului, fapt ce dă speranță lumii medicale, mai ales că India este o țară cunoscută pentru realizarea versiunilor ieftine ale medicamentelor dezvoltate în alte țări.

Acesta este primul medicament pe bază de plante permis pentru teste clinic de către autoritatea de reglementare indiană de combatere a virusului ce a infectat peste 7,1 persoane la nivel global.

„Rezultatele timpurii pozitive în studiile in vitro și la animale mici i-au conferit Sun Pharma încrederea de a evalua această opțiune de tratament potential”, a declarat Dilip Shanghvi, președintele companiei.

Madagascarul scoate la vânzare un „medicament minune” pe bază de plante

În cursa mondială de a găsi un vaccin eficient împotriva noului coronavirus Madagascarul scoate la vânzare „vindecarea” autoproclamată pe bază de plante pentru pandemia de coronavirus, iar mai multe țări din Africa au dat deja ordine de achiziție, în ciuda avertismentelor Organizației Mondiale a Sănătății că eficacitatea sa nu este dovedită .

Luna trecută, președintele Andry Rajoelina a lansat remediul într-o conferință de presă, bând dintr-o sticlă umplut cu un lichid chihlimbar, despre care a spus că a vindecat deja două persoane.

Tonicul, bazat pe planta Artemisia annua, care are proprietăți anti-malariene, nu a fost supus niciunei testări științifice recunoscute la nivel international, iar OMS avertizează că acesta trebuie testat pentru eficacitate și efecte secundare.

Madagascar a oferit mii de sticle de „COVID-19 Organics” către Tanzania, Guineea Ecuatorială, Republica Centrafricană, Republica Congo și Republica Democrată Congo, Liberia și Guinea Bissau, care au primit deja mii de doze de COVID-19 Organics gratuity, iar acum Madagascar vinde „remediul”, care poate fi cumpărat pe piața internă pentru aproximativ 40 de centi americani pe sticlă.

Matshidiso Moeti, șeful OMS din Africa, a declarat că este preocupat de persoanele care beau produsul și cred că sunt imune la COVID-19. Acestea se angajează într-un comportament riscant, potrivit oficialului.

„Suntem îngrijorați de faptul că prezentarea acestui produs ca o măsură preventivă ar putea face oamenii să se simtă în siguranță”, a spus ea.

Primul vaccin pentru COVID-19, testat în SUA, are rezultate încurajatoare

Un alt vaccin, dezvoltat de compania Moderna, primul vaccine testat în Statele Unite, a reușit să producă anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi, notează Reuters.

Mai exact, o analiză a reacţiei pe opt persoane a arătat că cei care au primit o doză de 100 de micrograme şi o doză de 25 de micrograme au înregistrat niveluri de anticorpi protectori pentru apărare faţă de virus superioare faţă de cei identificaţi în organismul unor persoane care s-au recuperat după infecția cu COVID-19.

„Acestea sunt descoperiri semnificative, dar este faza I a studiului clinic care a inclus numai opt oameni. Această fază a fost destinată siguranţei. Nu eficacităţii”, a declarat dr. Amesh Adalja, expert în boli infecţioase la Johns Hopkins Center for Health Security.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)