CORONAVIRUS | Începând din  4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României: Vor intra în activitate peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare

CORONAVIRUS | Începând din  4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României: Vor intra în activitate peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare
FOTO: Pixabay.com

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că începând de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru prima etapă a imunizării se va extinde pe tot teritoriul României. Peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare vor intra în activitate luni, au transmis, duminică, reprezentanții CNCAV printr-un comunicat de presă.

Autoritățile anunță că peste 90% dintre centrele de vaccinare din România vor intra în activitate începând din 4 ianuarie

Astfel, duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin care au fost cerute la centrele de vaccinare deschise deja.

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, CNCAV precizează că, potrivit instrucțiunilor, ”direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin”.

Potrivit procedurii, conform solicitărilor/programărilor primite, Centrul regional de stocare pregătește și distribuie cantitatea de vaccinuri necesară către direcțiile de sănătate publică și centrele de vaccinare.

Medicul Radu Țincu:România are, la 1 ianuarie, o rată de vaccinare de doar 0,06%

Într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, medicul Radu Țincu a declarat că proritatea, la nivel mondial, trebui să fie derularea campaniei de vaccinare anri-COVID-19. Asta pentru că există oricând riscul apariției unor noi tulpini ale virusului, ceea ce ar putea face ca vaccinul disponibil în acest moment să nu mai fie eficient.

”La data de 1 ianuarie, România este pe locul 24 în ceea privește vaccinarea populației.Pe primul loc se află Israelul, cu o rată de vaccinare de 11,55%. (…) România are, la 1 ianuarie, o rată de vaccinare de doar 0,06%. Va trebui să intensificăm rata de vaccinare pentru personalul medical pentru că trebuie să trecem la a doua fază de vaccinare a persoanelor din grupele vulnerabile și ceamai importantă pentru a putea stăpâni această pandemie este etapa a treia, aceea în care populația generală trebuie să fie imunizată. Până la urmă, virusul se transmite la nivelul comunităților și până nu vom ajunge să avem un grad de imunizare colectivă suficient de mare, pandemia nu va putea fi controlată”, a explicat Radu Țincu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`