CORONAVIRUS. Încă șase pacienți cu COVID-19 au murit. Bilanțul ajunge la 146 de victime în România

CORONAVIRUS. Încă șase pacienți cu COVID-19 au murit. Bilanțul ajunge la 146 de victime în România

Încă șase persoane infectate cu COVID-19 au murit, anunță Grupul de Comunicare Stategică. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 51 și 84 de ani, cu afecțiuni medicale grave sau care au fost contacte ale unor pacienți confirmați cu COVID-19. Astfel, bilanțul, la nivel național, ajunge la 146 de victime.

A 141-a victimă este un bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Hunedoara, internat în data de 31 martie la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Hunedoara și transferat, ulterior, în secția ATI. A fost testat pentru infecția cu COVID-19, în data de 31 martie, iar în aceeași zi a decedat. Rezultatul pozitiv al testului a venit pe 3 aprilie. Bărbatul suferea de ciroză hepatică.

A 142-a victimă este un bărbat de 78 de ani, tot din județul Hunedoara, care a fost internat pe 31 martie la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru testare și tot pe 31 martie a decedat. Confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 2 aprilie. Pacientul era diagnosticat și cu cancer bronhopulmonar.

A 143-a victimă este o femeie în vârstă de 79 de ani, din Hunedoara, internată pe 31 martie în aceeași unitate medicală ca pacienții menționați anterior. Și în cazul său testarea pentru COVID-19 a fost făcută pe 31 martie, iar decesul a survenit în aceeași zi. Confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 a venit pe 2 aprilie. Femeia suferea și de cancer gastric și mamar.

A 144-a victimă este un bărbat în vârstă de 53 de ani din Municipiul București, care a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” pe 24 martie, zi în care a fost confirmată infectarea sa cu COVID-19. Acesta a decedat pe 4 aprilie.

A 145-a victimă este un bărbat de 84 de ani din județul Suceava, internat pe 27 martie, testat în aceeași zi pentru infecția cu noul coronavirus. Confirmarea contaminării a venit pe 2 aprilie, iar o zi mai târziu, pacientul a decedat. Acesta era contact al fiicei sale, testată pozitiv cu COVID-19.

A 146-a victimă este o femeie de 61 de ani din județul Suceava, internată în data de 13 martie, testată pe 27 martie și confirmată pozitiv pe 3 aprilie. Aceasta a decedat pe 31 martie. Pacienta suferea de boala Parkinson.

3.613 cazuri de COVID-19 în România

Autoritățile au anunțat sâmbătă că în România au fost confirmate 3.613 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 430 mai multe decât la raportarea făcută vineri. În acest moment, la ATI sunt internați 119 pacienți cuCOVID-19. Iarbilanțul deceselora ajuns la 146 de victime.

De asemenea, de la începutul epidemiei, 329 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.

Suceava, principalul focar de coronavirus din România

Cea mai gravă situație este la Suceava, județ în care au fost confirmate 967 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, în condițiile în care, cu o zi înainte erau anunțate 866. Urmează Bucureștiul cu 550 de persoane testate pozitiv.

La polul opus, județe cu cele mai puține cazuri confirmate sunt Tulcea (6), Sălaj (5) și Harghita (1).

Carantină totală în Țăndărei

O situație gravă este și în județul Ialomița, unde sute de persoane care s-au întors din străinătate, în localitatea Țăndărei,au ignorat restricțiile impuse de autorități. În aceste condiții ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat emiterea unei noi Ordonanțe Militare care prevede carantinarea totală a localității.

”În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%, iar din totalul de opt pacienți decedați, șapte sunt tot din Țăndărei”, a declaratMarcel Vela.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`