Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. România intră în scenariul doi, cu 29 de pacienți infectați

Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. România intră în scenariul doi, cu 29 de pacienți infectați
Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min

UPDATE: Autoritățile au anunțat, marți seară, un al patrulea caz de coronavirus. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor pe teritoriul României a ajuns la 29. De data aceasta, este vorba despre o femeie din București, în vârstă de 47 de ani.Ea a intrat în contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota și care a fost și el diagnosticat cu noul coronavirus.

Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în România marți seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive.

Dat fiind că a fost depășit numărul de 25 de cazuri confirmate, este posibil să se treacă la scenariul doi privind evoluția coronavirusului.

„Scenariul doi înseamnă încă răspândire sporadică a coronavirusului și rămânem încă departe de Italia, Germania și nu mai vorbim de Coreea. Din cei 20 de pacienți internați, toate sunt forme ușoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat. Avem constituită această baze de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…) Facem simulări și pentru scenariile 3 sau 4 pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, marți după-amiază, noi detalii despre cele opt cazuri de coronavirus din zona București-Ilfov. Printre cei diagnoticați cu COVID-19 se numără și un copil de 3 ani,contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, dar și o femeie însărcinată, angajată a Primăriei Capitalei, care este nora pacientului menționat anterior. Starea femeii este în general bună. Unii dintre cei diagnosticați au revenit în țară din Israel, Marea Britanie și Germania.

Comunicatul integral:

„Până în prezent, la nivel național, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate.

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.

2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota

5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș”.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, într-o comunicare ulterioară, că oparte dintre cei opt sunt internați la ”Matei Balș”, iar contacții pacientuluicare a fost internat în Spitalul Gerota sunt la ”Victor Babeș”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`