CORONAVIRUS. Autoritățile infirmă unul dintre decesele anunțate. Femeia de 82 de ani, din Galați, este în viață. Bilanțul, la nivel național, este de 140 de victime

CORONAVIRUS. Autoritățile infirmă unul dintre decesele anunțate. Femeia de 82 de ani, din Galați, este în viață. Bilanțul, la nivel național, este de 140 de victime

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică precizează că se infirmă unul dintre decesele anunțate sâmbătă. Este vorba despre femeia în vârstă de 82 de ani din Galați. Astfel, bilanțul deceselor este de 140.

”Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 decese.

Cazul 137 de la Galați se infirma. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată intr- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu alta persoana din același cămin care a și decedat”, au transmis reprezentanții GCS.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă opt decese ale unor persoane contaminate cu COVI-19. Astfel, bilanțul deceselor ajunge la 141. Este vorba despre patru femei și patru bărbați ccu vârste cuprinse între 34 și 82 de ani.

A 134-a victimă este o femeie de 66 ani care a fost dializată într-o clinică din București. Aceatsa a fost găsită decedată în casă în data de 3 aprilie, infecatarea sa cu COVID-19fiind confirmată cu o zi înainte.

Victima 135 este un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Mureș, cunoscut cu Sindrom Pradder Willi. El a fost internatîn data de 26 martie pentru febră, tuse, dispnee în secția de ATI a Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș. Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 3 aprilie a fost confirmată infecția cu COVID-19. Pacientul avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară. El a decedat pe 27 martie.

A 136-a vctimă este un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Mehedinți, internat în Spitalul “Victor Babeș” din București, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgență Drobeta-Turnu Severin, pe data de 29 martie. Contaminarea cu noul coronavirus a venit pe 27 martie, iar decesul s-a produs pe 3 aprilie. Bărbatul suferea de insuficiență respiratorie protezată mecanic, ARDS, sd de citoliza hepatica, DZ în observatie, injurie renală acută și obezitate morbidă.

A 137-a victimă este o femeie de 82 de ani din județul Galați,internată într-o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice și confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 3 aprilie. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19. Femeia a murit pe 3 aprilie.

A 138-a victimă este un bărbat de 79 de ani din județul Cluj, care a decedat în ambulanță, în drum spre spital. Acesta avea condiții medicale pre-existente: ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infarct miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară și boală pulmonară. El a fost contact al ginerelui său, care este șofer la o firmă de transport local de persoane, confirmat la data de 3 aprilie. Bărbatul a murit în aceeași zi.

A 139-a victimă este o femeie de 59 de ani din Timiș, care a murit tot în ambulanță, în timpul transferului de la secția de ortopedie a SJU Timișoara la SCBI Victor Babeș din Timișoara. Confirmarea infecției cu COVID 19 a venit la data de 3 aprilie, zi în care s-a produs și decesul acesteia.

A 140-a victimă este o femeie de 59 de ani, din București, persoană din focarul clinicii care realizează proceduri de hemodializă. Infecția cu COVID-19 a fost confirmată pe 27 martie, iar pacienta a murit două zile mai târziu.

A 141-a victimă este un bărbat de 59 de ani din județul Arad, internat în secția BI Adulți a SCJU Arad cu diagnosticul Bronhopneumopatie, HTA, infecție COVID-19. A decedat pe 2 aprilie, iar confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit pe 3 aprilie.

3.613 cazuri de COVID-19, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până sâmbătă, la ora 13.00, pe teritoriul României au fost confirmate 3.613 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 430 noi cazuri de COVID-19.

Totodată, la nivel național, 119 pacienți sunt internați la ATI.

Pe de altă parte, 329 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale.

Autoritățile au emis o nouă Ordonanță Militară

O nouă Ordonanță Militară, a 7-a, a fost emisă, sâmbătă, în România. Astfel, autoritățile au instituit carantina totală în localitatea Țăndărei din județul Ialomița.

Asta înseamnă căîn următoarea perioadă se va permite intrarea și ieșirea din localitatea Țăndărei doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației sau pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice acolo.

Potrivit declarațiilor ministrului de Interne, Marcel Vela, măsura a fost luată în condițiile în care mulți locuitori din zonă au ignorat măsurile impuse de autorități.

”În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%, iar din totalul de opt pacienți decedați, șapte sunt tot din Țăndărei”, a mai spusMarcel Vela.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`